Sambata, 27 Feb

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Nectarul de dovleac si beneficiile sale pentru sanatate

Nectarul de dovleac si beneficiile sale pentru sanatate

Email Imprimare

Cativa profesori ai Facultatii de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati au realizat, in premiera, in urma unor studii elaborate de laborator, un nectar probiotic de dovleac, cu beneficii insemnate pentru sanatate. Nectarul din dovleac, extrem de sanatos si gustos, este o realizare pentru noi toti, in special pentru inventatori si investitori, care pot da nastere unei afaceri avantajose pornind de la acest proiect. Bautura are la baza materie prima ieftina si cu un grad de perisabilitate scazut: Pentru un producator care face deja sucuri de rosii sau de fructe, acesta nu trebuie sa-si procure decat un utilaj de spalat si de divizat dovleacul. Pe ambele le-am facut tot noi, spune Dana Moraru, doctorand in cadrul Facultatii de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati.

Dincolo de ideea inedita de a crea un nectar, neintalnit inca pe piata romaneasca, din banalul dovleac, descoperitorii afirma cu convingere ca nectarul este mai mult decat un produs nou si sanatos, cu potential succes. Datorita proprietatilor sale, aceasta licoare este o adevarata binecuvantare pentru organism. Fiind o sursa bogata de fibre solubile, nectarul de dovleac imbunatateste vederea, regleaza nivelul colesterolului, intareste sistemul imunitar si este ideal pentru persoanele care tin regim, pentru cele vegetariene sau pentru cele care au intoleranta la lactoza.
Produsul mult-asteptat va fi unul 100% natural, caci cei care l-au creat nu doresc sa adauge aditivi. Am putea sa adaugam aditivi, dar nu vrem. S-ar mai putea face un tratament termic ulterior obtinerii produsului, dar atunci nu mai vorbim despre un produs probiotic, a relatat Iulia Bleoanca, sef lucrari din cadrul facultatii. Odata ajuns pe piata, sticla cu nectar nu va costa mai mult de 4 lei, sustin producatorii, care au testat si termenul de valabilitate al produsului: In conditii de laborator, nectarul isi pastreaza proprietatile chiar si trei saptamani. Reteta nectarului de dovleac este in curs de brevetare la OSIM.

Sursa: Antena Satelor

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.