Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Argila, pamantul miraculos

Argila, pamantul miraculos

Email Imprimare

Uneori, remediile pentru afectiunile noastre sunt mai aproape decat am crede. Trebuie doar sa stim sa le cautam si sa invatam sa le cunoastem. Un exemplu elocvent este argila, acest pamant magic pe care calcam si despre care nu ne dam intotdeauna seama cat de benefic poate fi pentru organismul nostru. Argila este unul dintre cele mai vechi leacuri utilizate de catre oameni pentru a trata diferite afectiuni, iar astazi este redescoperita de tot mai multi dintre contemporanii nostri. Se pare ca era cunoscuta inca din preistorie. Bolus armenus, de pilda, o argila de culoare rosiatica (datorita continutului de oxid de fier), originara din regiunea Armeniei de astazi, era folosita pentru reglarea tulburarilor stomacale si oprirea hemoragiilor, caci are un efect astringent puternic. Alte argile, precum kaolin sau atapulgita, erau utilizate in cazuri de diaree. Primele informatii clare despre utilizarea argilei ca medicament apar pe unele tablete de lut mesopotamiene care dateaza din anii 2500 i.H. Si egiptenii antici o cunosteau - tamaduitorii personali ai faraonilor o foloseau ca antiseptic si ca agent antiinflamator, precum si ca dezumidificator. Medicii din Grecia antica prescriau cataplasme cu argila pentru combaterea eumatismului si a bolilor de piele, precum si pentru arsuri sau muscaturi de sarpe. Naturopatia moderna redescopera calitatile de exceptie ale "pamantului viu", acest medicament natural care pur si simplu nu are nici o contraindicatie.
In Germania i se spune Heilerde (pamant tamaduitor) si exista o argila recunoscuta oficial ca medicament farmaceutic pentru absorbtia colesterolului, pentru reducerea aciditatii stomacale, pentru curatarea interna si pentru atenuarea unor disfunctii legate de alimentatie. Este vorba de loess natural purificat, care dateaza din epoca de gheata si care este recoltat dintr-o anumita regiune a tarii. In Elvetia se recomanda impachetari toracice in argila calda. In multe tari din Asia, Africa si America de Sud, argila este un medicament foarte des intalnit. La noi, argila Algo, adusa tocmai de pe platoul tibetan, de la granita Chinei cu Mongolia, este recunoscuta pentru extraordinarele sale efecte vindecatoare, chiar si in cazul unor afectiuni grave. Este un produs 100% natural, fara aditivi, foarte bogat in minerale naturale - fier, calciu, magneziu, aluminiu, siliciu, sodiu, potasiu etc.

Argila naturala are nenumarate proprietati care fac ca ea sa fie eficace in multe boli si dezechilibre ale starii noastre de sanatate. Exista mai multe tipuri de argila - alba, roz, rosie si verde, fiecare avand anumite particularitati, insa caracteristicile de baza sunt comune. Datorita faptului ca neutralizeaza acidul stomacal, e eficienta in cazurile de indigestie, diaree, balonare si arsuri. Are un puternic efect detoxifiant, caci are proprietatea "magnetica" de a atrage si de a absoarbe toxinele. Acest lucru se intampla in felul urmator: mineralele continute de argila sunt incarcate cu o sarcina negativa, in timp ce toxinele sunt mai degraba pozitive. Astfel, in interiorul organismului nostru, argila actioneaza ca un magnet care le atrage. Cand argila absoarbe apa, ea se umfla ca un burete, iar toxinele sunt atrase in spatiile care se deschid in acest burete, fiind apoi eliminate prin miscarile intestinale (peristaltice). Practic, argila nu este niciodata absorbita de catre celulele corpului nostru, nici de catre celulele sangelui, ci ea este eliminata impreuna cu toxinele pe care le "leaga" in drumul sau. Pe langa faptul ca distruge microbii si bacteriile, argila regleaza excesul de sebum si regenereaza tesuturile fragilizate.
In uz extern, argila e apreciata pentru efectele sale cosmetice, fiind prezenta in scruburi si masti de fata, in preparate pentru exfoliere, deoarece ea curata foarte profund tenul. In dermatologie, este utilizata pentru tratarea pielii foarte uscate, a pielii iritate, precum si pentru tratarea dermatitelor atopice. Dar este utila si in cazul ranilor externe, fiind un cicatrizant eficace si sprijinind procesul de autovindecare al organismului. Un lucru interesant este faptul ca argila nu este radioactiva. Uneori, este chiar folosita impotriva poluarii industriale si radioactive. Dupa dezastrul nuclear de la Cernobil, din anul 1986, locuitorilor din zona, expusi la radiatii, li s-a dat sa manance argila invelita in ciocolata. Si astazi, ramasitele centralei nucleare din Cernobil sunt acoperite de un strat gros de argila, destinat sa opreasca scurgerile radioactive. Studii recente demonstreaza capacitatea ridicata a argilei de a indeparta metalele grele din apa si de a purifica aerul.
Revenind la argila Algo a domnului inginer chimist Mircea Bocan din Alba-Iulia, aceasta a fost analizata microbiologic si radioactiv nu doar in Romania, la Institutul de Sanatate Publica "Prof. Dr. Iuliu Moldovan" din Cluj-Napoca, ci si in Canada, la Lakefield Research Institute din Peterborow (unul dintre cele mai mari institute de profil din lume). Analizele confirma faptul ca aceasta argila nu are incarcare radioactiva si ca poate fi consumata. Analizele au pus in evidenta prezenta unor minerale deosebit de importante pentru sanatatea umana, printre care zinc si seleniu, care stimuleaza productia enzimelor anticancerigene (antioxidante), siliciu ionic, stimulator al regenerarii celulare si puternic agent antiimbatranire si argint ionic, care creste imunitatea si are puternice efecte antimicrobiene.
In contextul utilizarii la scara tot mai larga a medicamentelor de sinteza, organismul nostru se confrunta cu o mare problema: acestea ajuta intr-o parte, dar pot distruge in alta parte. Antibioticele, de pilda, distrug atat bacteriile nocive, cat si o parte din cele benefice. Mai mult, pe masura ce consumul de medicamente creste, agentii patogeni devin si ei tot mai imuni la actiunea acestora. Rezultatul este acela ca, pentru a obtine efectul dorit, suntem nevoiti sa ingurgitam tot mai multe medicamente de sinteza. Practic, este un cerc vicios din care nu prea stim cum vom iesi.
Argila este un adjuvant natural alimentar care ne poate ajuta foarte mult, iar rezultatele extraordinare de pana acum, confirmate medical, atesta acest lucru. Sute, mii de oameni s-au vindecat de boli grave sau de afectiuni mai putin importante, facand cure cu argila. Argila se dizolva in apa de izvor, se lasa sa stea o perioada, apoi acest amestec se bea. Bolile in fata carora pamantul viu, care se pare ca a fost numit ingerul pamantului de catre Insusi Iisus Hristos, si-a dovedit eficienta sunt numeroase: de la gastrite cronice, colite si enterocolite, ulcere gastroduodenale, colecistice, constipatii si diaree, de la infectii urinare, nisip si calculi renali sau insuficienta renala pana la diabet zaharat de tip 2, hiper- si hipotiroidie, noduli tiroidieni si noduli mamari.
Pentru mai multe informatii sau pentru a comanda argila Algo, puteti accesa www.argila-algo.ro sau suna la numerele de telefon: 0258.865.677, 0788.351.281 (pentru persoanele fizice) sau 0788.351.262 (pentru persoanele juridice).



Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.