Duminica, 13 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Aloe vera, ingerul verde

Aloe vera, ingerul verde

Email Imprimare

Cu speranta in suflet ca v-ati gandit la ideea mea ce presupunea realizarea unui top al articolelor Dacic Cool trimise de colaboratori, idee pe care v-am detaliat-o in ultimul meu e-mail, astazi vreau sa va scriu despre o planta miraculoasa cu multe beneficii datorate actiunii sinergice a substantelor din componenta sa: aloe vera.
Aloe este o planta cunoscuta de noi toti, dar oare stim cate proprietati minunate si poate unice in lumea plantelor detine acest inger verde pentru organismul uman? Cunoscuta inca din Antichitate, este cultivata astazi intr-un areal foarte vast, ce incepe in Bazinul Mediteranean, continua in Africa, apoi in India si se incheie in mijlocul oceanului, in Insulele Antile sau in Indiile de Vest.

In trecut, cel mai folosit preparat pe baza de aloe era rasina de aloe sau aloerezina, iar astazi se utilizeaza cel mai des gelul de aloe si tinctura. Tinctura de aloe de la Hofigal este un preparat ce nu trebuie sa lipseasca din casele noastre si pe care il putem gasi in magazinul Dacic Cool. Ea este benefica in tratarea unor afectiuni intestinale precum: S.C.I., boala Crohn sau rectocolita ulcerohemoragica.
Aloe vera este o planta emblematica din Ordinul Asparagales, familia Asphodelaceae, specifica zonelor aride, care retine multa apa in frunzele sale mari, precum agavele. Sunt robuste, cu o tulpina foarte scurta, ce poarta pe ea un buchet de frunze alungite si carnoase. In mijlocul lor, dezvolta o tulpina florala de pana la 1 m inaltime, terminata intr-un buchet galben sau rosu. Compozitia sa chimica abunda in aloina, in proportie de pana la 50%, greu solubila in apa si inoxidabila. De asemenea, aloe mai contine aloerenzina, saruri minerale si, intr-o proportie mai mica, uleiuri esentiale. Planta prezinta si un continut foarte mare de aminoacizi benefici organismului uman (AA), 20 dintre cei 22 din structura noastra, plus alti 7 ce nu pot fi sintetizati de organism.
Aloe contine, pe langa minerale, si toate vitaminele existente si cunoscute de om, fiind totodata singura planta in care s-a identificat vitamina B12. Rasina de aloe era cunoscuta drept cel mai eficient laxativ-purgativ de tip antrachinonic in trecut, dar, in ziua de astazi, dupa mai multe studii clinice, se recomanda o utilizare redusa a sa din cauza derivatilor antrachinonici ce ar favoriza dezvoltarea cancerului colono-rectal. Acestia se elimina astazi prin diverse tehnici farmaceutice.
Preparatele pe baza de aloe din ziua de azi au proprietati antibacteriene, antiparazitare si antivirale remarcabile, intaresc sistemul imunitar (SI) si stimuleaza regenerarea celulara. Dintre actiunile interne ale preparatelor pe baza de aloe, exemplific doar cateva, foarte importante, si anume: stimularea digestiei, a circulatiei sangvine si a celei limfatice, functii hepatice (stimularea secretiei de interferon), utilizari in diabetul non-insulodependent, unde poate duce la vindecare totala dupa un tratament de minimum 6 luni, prin reglarea functiilor pancreatice, iar in cel insulinodependent scade doza zilnica necesara de insulina cu pana la 50%.
Extern, este recomandata o asociere cu tratamentul intern, in cazuri de plagi sau rani deschise, unde are un rol dezinfectant si cicatrizant. De asemenea, in alergii, aloe atenueaza pruritul si previne eruptiile cutanate. Produsele pe baza de aloe se adreseaza intregului organism uman, substantele sale active actionand sinergic. Pentru mai multe informatii despre aceasta planta minunata, ingerul verde ce vegheaza asupra celor ce ii sunt prieteni, nu ezitati sa imi scrieti si sa ma intrebati! (Razvan-Constantin Ciubotaru, Foto: www.freeimages.com)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.