Miercuri, 24 Feb

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Homeopatia, cum actioneaza si ce afectiuni trateaza

Homeopatia, cum actioneaza si ce afectiuni trateaza

Email Imprimare

Homeopatia este o metoda de terapie alternativa (la tratamentul clasic, alopat) care urmareste stimularea capacitatii de vindecare a organismului. Dr. Iuliana Avadanei, medic de medicina generala, cu specializare in homeopatie, explica cum functioneaza homeopatia si precizeaza materiile prime din care sunt preparate remediile homeopate.
Homeopatia este metoda terapeutica definita prin regula de baza: Similia similibus curentur, adica Ceva ce se vindeca prin ceva asemanator. Un pacient cu o afectiune exprimata printr-un ansamblu de simptome se va vindeca daca i se administreaza ca medicament o substanta capabila sa determine simptome asemanatoare atunci cand este administrata la omul sanatos.

Pentru a prezenta corect homeopatia trebuie sa ne intoarcem acum 200 de ani, cand, in 1810, o carte intitulata Organon der rationellen Heilkunde (Metoda mestesugului vindecarii rationale) a vazut lumina tiparului la Torgau, in Germania, sub semnatura medicului Samuel Christian Friderich Hahnemann (n.1775, m. la Paris in 1843).
In aceasta carte este prezentat un sistem medical complet nou, revolutionar pentru acea vreme, fiind total opus sistemului medical traditional. Hahnemann intituleaza noul concept medical Homeopatie, cuvant provenit de la grecescul omeos – similar si pathos – suferinta. Astfel, homeopatia inseamna a trata cu ceva care produce efecte similare suferintei.
In Organon, autorul isi expune principiile si legile stiintei sale ca rod al cunoasterii empirice adunate timp de 20 de ani. Astfel, Hahnemann sustine:
– vindecarea se produce in concordanta cu anumite legi din natura;
– nimeni nu poate asigura vindecarea in afara acestor legi;
– nu exista boli ca atare, ci doar indivizi bolnavi.

Sursa: Antena Satelor

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.