Luni, 8 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Leacuri si credinte: cornul si fructele de coarne

Leacuri si credinte: cornul si fructele de coarne

Email Imprimare

Fructele de coarne erau folosite altadata la prepararea mancarurilor si bauturilor. Marmelada din coarne, ca si cornata (obtinuta prin macerarea fructelor in alcool) erau pretuite la mesele de sarbatori si in perioadele de post. Ceaiul din coarne, menta creata, papura si roscove era folosit in cazul hemoragiilor (informatie din comuna Muereasca, judetul Valcea). Din flori se facea un ceai bun pentru bolile de stomac.
La copii, contra crampelor, se dadeau 9 coarne pisate in apa. In alte cazuri, mai grave, cand copilul zacea de pantecarie, i se dadea ceai din coaja de nuca, pere si 9 coarne. Coaja de corn se folosea in unele zone contra galbinarii. Se fierbea in apa si se lua dimineata sub forma de decoct.

Cu decoctul (preparat lichid rezultat din fierberea in apa a unor plante alimentare sau medicinale) din scoarta se faceau spalaturi contra orbaltului (adica erizipel sau branca). Frunzele de corn se fierbeau cu frunze de malin, iar decoctul se lua contra limbricilor.
Interesant este insa aspectul magic al folosirii plantei. Intr-un articol publicat in Sezatoarea (vol. IV, 1987, 151-157) este descris descantatul de plamadeala inimii.
Plamadeala inimii era buna pentru copiii speriati de deochetori. Descantatoarea producea zgomote batand cu un topor in muguri, iar un baiat inconjura casa. Se producea un dialog, cu sens de transfer de semnificatii dinspre descantec spre spatiul delimitat. (Gabriela Rusu-Pasarin)

Puteti citi continuarea pe antenasatelor.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.