Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Schimbarea de anotimp cere o cura de detoxifiere!

Schimbarea de anotimp cere o cura de detoxifiere!

Email Imprimare

La fel cum pamantul se schimba in trecerea sa prin anotimpuri, corpul nostru se schimba si el, atat din punct de vedere fizic, cat si emotional, psihic si spiritual. Atunci cand trecem din iarna in primavara si din vara in toamna, detoxifierea este esentiala. In sistemul Ayurveda (dar nu numai!), primavara si toamna sunt considerate a fi cele mai bune perioade pentru detoxifiere. Detoxifierea de primavara este un fel de renastere prin curatare, un moment in care ne "dezbracam" de surplusuri si de toxine si ne pregatim de caldura verii. Toamna, detoxifierea inseamna mai degraba hranire si depunere, echilibrare si stabilizare in vederea pregatirii pentru perioada rece care urmeaza.
Cu totii stim ca traim intr-un mediu poluat sau chiar suprapoluat, incarcat cu substante nocive pentru organismul nostru. Aerul contine noxe, apa nu este pura, iar alimentele pe care le consumam de obicei sunt pline cu substante nesanatoase si chiar periculoase. Practic, este foarte greu sa traim sanatos in lumea de astazi. Daca ne-am hrani sanatos, corpul nostru ar scapa in mod natural, firesc, fara ajutor, de toxinele si de surplusul de substante continute de alimente, de asa-numitele deseuri metabolice. Insa in conditiile actuale organismul nostru nu poate face fata de unul singur acestui proces de eliminare, astfel ca trebuie ajutat.
Curele de detoxifiere sunt benefice mai ales primavara si toamna, adica la un interval de aproximativ sase luni. In mod ideal, ar trebui sa dureze intre una si trei saptamani. Daca sunt dublate de cure de vitaminizare si remineralizare, cu atat mai bine. Toamna, este necesar sa ne tonificam, sa ne revigoram, sa ne pregatim fizic pentru factorii externi care urmeaza sa ne agreseze in anotimpul rece (vant, ger, microbi, virusuri) si sa ne pregatim psihic pentru reluarea activitatii dupa vacanta de vara, care inseamna efort intelectual, concentrare si stres. Detoxifierea ne ajuta mult in dobandirea acestei vitalitati necesare. Ne ajuta, in aceasta privinta, legumele si fructele de sezon, consumate ca atare sau sub forma de sucuri naturale, care abunda acum si care reprezinta o modalitate placuta de a ne curata organismul.
Insa lucrurile nu sunt chiar atat de simple. Detoxifierea nu se face in mod haotic, caci fiecare persoana are un anumit istoric si o anumita conformatie. De pilda, persoanele cu probleme de sanatate (mai ales la nivel digestiv sau cu boli grave) nu pot urma o cura de detoxifiere fara recomandarea medicului fitoterapeut, avizul medicului specialist si fara o supraveghere medicala stricta. O alta problema o reprezinta curele de detoxifiere „la modaâ€, intensive, care propun un regim drastic si care promit rezultate imposibile. O cura cu un singur fruct sau cu o singura leguma nu este indicata, caci corpul nostru are nevoie de o hrana variata, chiar daca alimentele sunt din aceeasi categorie. De asemenea, rezultatele nu pot fi spectaculoase (una-doua zile), caci detoxifierea implica toate sistemele organismului, este un proces complex.
Specialistii ne recomanda ca, inainte de cura propriu-zisa, e bine sa eliminam grasimile, mezelurile, prajelile, produsele pe baza de faina, produsele de patiserie, dulciurile si orice produs de tip fast food. De asemenea, trebuie sa ne hidratam corespunzator, band zilnic cel putin doi litri de apa plata sau cate o cana de ceai si una de lapte. Printre alimentele cele mai utile in detoxifiere se numara usturoiul, lamaile, merele, broccoli, sfecla, anghinarea si semintele de in. Ultima masa trebuie luata cu cel putin patru ore inainte de culcare, pentru o digestie eficienta. Foarte mult ajuta activitatea fizica (de pilda, mersul pe jos), care stimuleaza metabolismul si, drept consecinta, depuratia. De mare importanta este si somnul – trebuie sa dormim bine si suficient.
Medicina traditionala indiana Ayurveda considera ca afectiunile organismului uman sunt cauzate in principal de catre toxine, care provin mai ales din alimentatie. Sistemul Ayurveda a stabilit, de asemenea, ca procesul de acumulare si de eliminare a toxinelor cel mai intens are loc la nivelul colonului. Prin urmare, metodele de purificare Panchakarma sunt folosite chiar si ca metode de vindecare a unor boli grave. De aceea, medicina ayurvedica propune o serie de preparate care sprijina procesul de detoxifiere.
Specialistii de la Star International Med au creat, sub marca Ayurmed, doua remedii ayurvedice care ajuta foarte mult in curele de detoxifiere: Trifyla si Margusa.
Suplimentul alimentar ayurvedic Trifyla de la Ayurmed asigura o digestie sanatoasa, protejeaza mucoasa gastrica si intestinala, regleaza aciditatea gastrica, secretia si buna functionare a enzimelor digestive. In plus, asigura un tranzit intestinal normal, detoxificand si curatand colonul prin echilibrarea florei intestinale. Mai mult, ajuta la regenerarea celulelor hepatice, mentine nivelul normal al enzimelor hepatice si al fluxului biliar. De asemenea, sprijina sistemul imunitar si protejeaza celulele de stresul oxidativ, prin continutul bogat in vitamina C. Sprijinind functionarea normala a sistemelor digestiv, imunitar si antioxidant, Trifyla ne ajuta sa ne mentinem sanatatea si vitalitatea generala.
Desigur, efectele benefice ale acestui remediu ayurvedic se datoreaza celor trei plante pe care le contine. Emblica officinalis, Terminalia chebula si Terminalia belerica sunt cunoscute din vechime pentru continutul foarte mare de fitonutrienti care sustin functionarea normala a intregului sistem digestiv.
Pulberea din fructe de Emblica officinalis (Amla) ajuta metabolismul lipidic si digestia si detoxifica la nivelul ficatului. De asemenea, vitamina C si fitonutrientii pe care ii contine sunt antioxidanti puternici, care protejeaza impotriva degenerarii celulare si care cresc vitalitatea, sanatatea si imunitatea generala a organismului prin crearea de globule albe si de anticorpi care lupta cu agentii bacterieni si virali. In plus, e benefica pentru sistemul nervos si pentru sistemul cardiovascular. Pulberea din fructe de Terminalia chebula (Haritaki), fiind un laxativ natural usor, ajuta la normalizarea tranzitului intestinal, reduce balonarea si durerile abdominale asociate acesteia. Regleaza frecventa scaunelor, purificand astfel organismul in mod natural, prin eliminarea completa a toxinelor din colon. De asemenea, aceasta planta regleaza motilitatea sistemului digestiv, stimuleaza apetitul alimentar, stimuleaza sistemul hepatobiliar si reprezinta un adjuvant recomandat in unele cure de slabire. Substantele bioactive pe care le contine, printre care taninuri si flavonoide, combate radicalii liberi care rezulta din procesele metabolice, sprijinind astfel organismul impotriva stresului oxidativ. Terminalia belerica (Bibhitaki) este tot sub forma de pulbere de fructe. Fitonutrientii pe care ii contine aceasta planta sprijina metabolismul lipidic, ajuta procesele de detoxifiere de la nivelul ficatului si mentin un tranzit intestinal optim. De asemenea, componentele bioactive asigura normalizarea aciditatii și integritatea mucoasei gastrice si intestinale.
Suplimentul alimentar Trifyla se administreaza astfel: copiilor intre 5 si 14 ani, cate o jumatate de tableta de trei ori pe zi, iar copiilor de peste 14 ani si adultilor, cate una-doua tablete de trei ori pe zi. Se administreaza cu 30 de minute inainte de mesele principale, timp de minimum o luna, cura optima fiind de trei luni.
Suplimentul alimentar Margusa de la Ayurmed creste vitalitatea generala a organismului, detoxifica organismul, eliminand reziduurile metabolice. Imbunatateste circulatia sanguina, ajutand ficatul si alte organe sa puna in miscare toxinele, pentru a fi eliminate, in final, prin intermediul rinichilor. Echilibreaza sistemul imunitar si neutralizeaza radicalii liberi, protejand celulele de procesele degenerative si de stresul oxidativ. Regleaza tranzitul intestinal si protejeaza mucoasa gastrointestinala. In plus, mentine sanatatea pielii, dandu-i acesteia un aspect sanatos, fiind eficient si in acnee, arsuri sau alte probleme la nivel cutanat si sustine sistemul osteoarticular, reducand durerile de la acest nivel.
Acest supliment ayurvedic este obtinut din doua plante indiene recunoscute pentru efectul lor de eliminare a toxinelor si de mentinere a tonusului general al organismului in conditii de suprasolicitare fizica si psihica. Frunzele de Azadirachta indica (Neem) sunt foarte bogate in substanțe bioactive care sustin sistemele imunitar si antioxidant, functiile ficatului si eliminarea toxinelor din sange. Planta este antibacteriana, antifungica si antiinflamatoare eficienta in afectiuni cutanate (acnee, eczeme, arsuri) si ale sistemului osteoarticular. Frunzele sale contin nimbidin, o substanta care are proprietatea de a reduce nivelul glucozei serice prin cresterea receptivitatii receptorilor periferici la glucoza. Prin urmare, ea are efectul de a creste gradul de metabolizare a glucozei si depunerea sub forma de glicogen la nivelul ficatului, muschilor si inimii. Reduce lipidele care sunt dereglate in caz de diabet, asigurand protectie la nivel cardiovascular. Lemnul-dulce (Glycyrrhiza glabra) are un usor efect laxativ si ajuta la refacerea mucoasei gastrointestinale. Glabridinul pe care il contine stopeaza formarea grasimilor si ajuta enzimele care metabolizeaza grasimile in ficat. Sprijina cresterea nivelului de estrogen, precum si echilibrul hormonal feminin la menopauza. Ajuta la functionarea normala a digestiei si la mentinerea unui tranzit intestinal optim. Fitonutrientii din compozitia sa ajuta, de asemenea, la mentinerea sanatatii sistemului respirator.
Suplimentul alimentar ayurvedic Margusa se administreaza astfel: copiilor, cate o jumatate de tableta de doua ori pe zi, cu 30 de minute inainte de mesele principale, in cure de 30 zile urmate de 10 zile pauza, iar adultilor, cate una-doua tablete de doua-trei ori pe zi, cu 30 de minute inainte de mesele principale, in cure de 30-60 de zile.
Aceste preparate ayurvedice de la Ayurmed nu contin substante alergene. Daca se respecta doza recomandata, nu exista efecte adverse.

Mai multe informatii despre medicina ayurvedica si despre beneficiile remediilor naturale ayurvedice puteti afla urmarind emisiunea Diferente si Esente (Realitatea TV). Sunteti asteptati la o serie de intalniri cu doamna dr. Carla Fabian, medic specialist Ayurveda si apifitoterapie, pentru a afla mai multe despre plantele indiene combinate in remedii de exceptie si despre medicina ayurvedica.

Informatii suplimentare despre remediile naturale ayurvedice puteti afla accesand site-urile companiei Star International Med - www.ayurmed.ro si www.star-ayurveda.ro, scriind pe adresa de e-mail Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau apeland numarul de telefon 0722.750.111.

Remedii naturale ayurvedice puteti achizitiona online, accesand site-urile www.ayurmed.ro si www.star-ayurveda.ro, din magazinele partenere Star International Med, dar si din magazinele proprii din
:
- Bd-ul Nicolae Balcescu, nr. 35, Sector 1, Bucuresti
- Str. Stirbei Voda, nr. 17, Sector 1, Bucuresti
- Bd-ul Carol I, nr. 46, Sector 2, Bucuresti

In cabinetul din Bd-ul Nicolae Balcescu nr. 35, puteti beneficia de consultatii din partea medicilor specialisti in Ayurveda. Pentru programari puteti apela numerele de telefon 0787.534.609 sau 021.313.78.46. (Foto: www.istock.com, www.star-ayurveda.ro)



Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.