Vineri, 19 Aug

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Pelinita, un dar al naturii pentru sanatate

Pelinita, un dar al naturii pentru sanatate

Email Imprimare

Ruda buna cu pelinul, pelinita sau matura raiului este o planta raspandita in tara noastra ale carei beneficii majore pentru sanatate sunt, din pacate, prea putin cunoscute. Folosita pe scara larga in medicina traditionala, datorita actiunii sale mai blande in comparatie cu cea a pelinului, planta reprezinta un dar al naturii pentru sanatate, un adevarat elixir care si-a dovedit eficienta in tratarea cancerului si a multor alte afectiuni. Pelinita este un tonic nervos care combate starile astenice si anorexia psihica, dar si un puternic stimulent al sistemului nervos central, inducand o stare de tonus psihic si de buna dispozitie.

In plus, pelinita este antihemoragica, consolideaza musculatura, iar semintele sale sunt bune pentru boli de ochi, raceli pe timpul verii, malarie, dizenterie. Substanta activa a acestei plante se numeste artemisinina. Aceasta are efecte antiseptice, digestive, febrifuge, antibacteriale si anticalice (impiedica diferite depuneri: pietre la rinichi, calculi biliari). Cea mai valoroasa proprietate a artemisininei este aceea de a lupta impotriva cancerului. Testata pe 55 de tipuri de celule canceroase, cercetarile stiintifice au scos la iveala efectele pozitive ale pelinitei, planta avand capacitatea de a distruge 98% dintre acestea. In tratamentul impotriva cancerului este recomandat ca pelinita sa fie administrata impreuna cu fier.
Iata care sunt celelalte beneficii ale pelinitei pentru sanatate:
1. Combate reumatismul. Se fac bai cu infuzie combinata de pelinita (5 litri la o cada de apa), de doua ori pe saptamana. Extern, pelinita actioneaza ca tonic nervos, ameliorand local circulatia impulsurilor nervoase. In tratamentul reumatismului, suplimentar se pun plasturi cu pelinita pe locurile afectate.
2. Stimuleaza digestia. Pelinita este recomandata pentru stimularea digestiei si tratarea afectiunilor stomacale, a astmului, a febrei, leucoreei si infectiilor pielii.
3. Este de real ajutor in anexita si metroanexita. Se fac bai de sezut fierbinti cu infuzie combinata de pelinita. Aceasta procedura are un puternic efect antiinflamator si antiinfectios, actionand totodata ca un stimulent al activitatii ovarelor.
4. Lupta impotriva depresiei. Se tin cure succesive cu tinctura de pelinita, din care se iau cate 50 de picaturi, de patru ori pe zi, vreme de 28 de zile. Principiile active ale pelinitei sunt un puternic stimulent al sistemului nervos central, inducand o stare de tonus psihic si de buna dispozitie.
5. Combate raul de miscare. Daca mergem la drum si stim ca avem rau de masina, de avion sau de mare, ar fi foarte util sa avem la noi o sticluta cu tinctura de pelinita. La nevoie, se iau cate 10-20 de picaturi, diluate cu apa sau cu putin suc de lamaie.

Sursa: Antena Satelor

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.