Vineri, 19 Aug

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Remedii naturale pentru reglarea digestiei, de la Ayurmed

Remedii naturale pentru reglarea digestiei, de la Ayurmed

Email Imprimare

In emisiunea matinala a postului de radio Antena Satelor, doamna doctor Carla Fabian de la Ayurmed a vorbit despre beneficiile remediilor naturale obtinute din plante, preparate dupa retete ale medicinei traditionale indiene Ayurveda. Mai ales in perioada sarbatorilor de iarna, suntem predispusi exceselor alimentare. Iar cei care sufera cel mai mult din cauza efectelor secundare ale acestor excese sunt aceia care au deja unele disfunctionalitati la nivel digestiv - de pilda, o secretie gastrica sau o secretie pancreatica insuficienta. Ideal ar fi, desigur, sa ne dovedim mai cumpatati in ceea ce priveste consumul alimentar, caci pana la urma sarbatorile inseamna altceva, au un sens mai inalt, mai elevat. Numai ca, fiind vorba si de zile petrecute acasa, in vacanta, suntem mult mai supusi tentatiilor culinare. Insa putem evita neplacerile cauzate de o alimentatie prea bogata respectand anumite reguli alimentare. De pilda, sa mancam linistiti, calmi, sa mestecam suficient de mult si de bine alimentele...
Pe langa aceste reguli simple, ne pot fi de mare ajutor unele remedii naturale obtinute din plante. Vom cauta preparate care sa contina, in primul rand, extracte din plante care stimuleaza secretia gastrica, caci multe neplaceri pleaca chiar de aici, de la nivelul stomacului, fiind cauzate de o digestie incompleta. Iar cele care stimuleaza aceasta secretie sunt, de multe ori, plantele picante. Medicina Ayurveda sustine ca o digestie deficitara este cauzata de lipsa elementului foc. Iar plantele picante aduc tocmai acest foc, aceasta energie suplimentara.

Ghimbirul este foarte cunoscut pentru efectul sau de stimulare a tuturor secretiilor de la nivelul tubului digestiv – salivara, gastrica... In plus, combate balonarea.
Piperul negru si piperul lung indian stimuleaza secretia stomacului, secretia enzimatica din pancreas si din intestine.
Papaya contine papaina, o enzima digestiva foarte eficienta mai ales pentru digerarea proteinelor.
Musta sau Cyperus rotundus stimuleaza apetitul, regleaza secretia gastrica si elimina balonarea.
Cand aceste plante sunt combinate, asa cum se intampla in reteta pe care ne-o pun la dispozitie specialistii de la Ayurmed, preparatul natural respectiv este foarte eficient, regland digestia chiar si atunci cand corpul primeste o cantitate excesiva de alimente intr-un timp scurt. Tabletele de la Ayurmed se administreaza, de preferinta, cu o jumatate de ora inainte de a lua masa.
Mai multe despre acest produs si despre alte produse ale medicinei Ayurveda propuse de Ayurmed puteti afla de pe www.star-ayurveda.ro, de pe www.ayurmed.ro sau de la numarul de telefon 0722.750.111.
Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.