Marti, 9 Aug

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Remedii ayurvedice pentru bolnavii de diabet

Remedii ayurvedice pentru bolnavii de diabet

Email Imprimare

Medicina traditionala indiana Ayurveda se bazeaza pe remediile naturale obtinute din plante. Fitoterapia indiana are cunostinte aprofundate despre plante si despre modul in care acestea trebuie combinate pentru a fi eficiente in prevenirea si in tratarea afectiunilor.
Diabetul zaharat este o afectiune intalnita tot mai frecvent in zilele noastre. Nu poate fi vindecata complet, in schimb poate si trebuie sa fie tinuta in frau. Pentru a evita agravarea diabetului si aparitia complicatiilor la nivelul rinichilor, al ochilor si al sistemului nervos, medicina Ayurveda propune o serie de plante cu actiune in aceasta directie. Una dintre cele mai eficiente plante pentru bolnavii de diabet este Momordica charantia, numita si castravetele amar. Aceasta planta produce, practic, insulina vegetala, mai exact un polipeptid foarte asemanator cu insulina umana. Consumata de catre diabetic, ea ajuta la normalizarea functionarii pancreasului, la cresterea cantitatii de insulina din sange si la scaderea concentratiei de glucoza. In plus, mentine nivelul lipidelor in limite normale.

O alta planta recomandata bolnavilor de diabet de catre fitoterapia indiana este Gudmarul (Gymnema sylvestre), care regleaza nivelul glicemiei si activitatea pancreasului. Aceasta planta are insa si un alt efect foarte interesant, si anume modifica perceptia senzoriala a gustului dulce. Un bolnav de diabet care consuma aceasta planta nu va mai resimti la fel de puternic nevoia de dulce.
Medicina ayurvedica are o abordare holistica, astfel incat, pe langa recomandarea unor remedii din plante, ea atrage atentia ca bolnavii de diabet trebuie sa isi controleze, de asemenea, emotiile si reactiile la unele evenimente ale vietii de zi cu zi. Pozitivitatea, bucuria de a trai are o influenta inclusiv asupra perceptiei gustului dulce, facandu-ne sa dorim mai putin dulce.

Despre ameliorarea diabetului cu ajutorul remediilor ayurvedice preparate din plante a vorbit la Radio Bucuresti FM doamna doctor Carla Fabian, specialist in medicina ayurvedica. Sub marca Ayurmed avem la dispozitie, acum, produsul Daitab, un supliment alimentar ayurvedic deosebit de eficient in cazurile de diabet zaharat, un adevarat hipoglicemiant natural. Detalii gasiti pe www.star-ayurveda.ro si pe www.ayurmed.ro. (Foto: www.istockphoto.com, www.star-ayurveda.ro)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.