Marti, 9 Aug

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Prostata fara probleme, cu preparate naturale ayurvedice

Prostata fara probleme, cu preparate naturale ayurvedice

Email Imprimare

Fitoterapia traditionala indiana este renumita pentru cunoasterea profunda a plantelor medicinale si a modului in care acestea trebuie combinate pentru a putea trata anumite afectiuni. Medicina Ayurveda are anumite recomandari foarte precise pentru afectiunile prostatei, tipice barbatilor care au trecut de varsta a doua. Pentru a preveni afectiunile prostatei sau, daca au aparut deja, pentru a le trata, barbatii trebuie sa tina cont de anumiti factori deosebit de importanti. In primul rand, ei trebuie sa evite cu orice pret sedentarismul. Mai ales dupa ce se pensioneaza, lipsa de ocupatie ii poate face sa devina tot mai sedentari. De asemenea, trebuie respectat un stil de viata armonios, fara excese alimentare, de pilda, mai ales in ceea ce priveste grasimile, alimentele conservate, afumate, lactatele, otetul, alcoolul, tutunul si cafeaua.

Afectiunile prostatei sunt de mai multe feluri. Prostatitele sunt cauzate de inflamatii ale acestei glande, hipertrofia de prostata inseamna cresterea glandei, iar cazurile mai grave inseamna cancer de prostata.
Medicina ayurvedica le recomanda celor cu afectiuni ale prostatei o serie de plante medicinale. Celebra pentru efectele ei benefice asupra acestei glande este Vetiveria zizanoides sau Ushira, care tonifica tesutul prostatic, are efect diuretic si elimina bacteriile si fungii de la nivelul aparatului urinar masculin.
Dovleacul (Curcubita maxima) este, de asemenea, de mare ajutor in afectiunile prostatei, lucru cunoscut nu doar in fitoterapia indiana, ci si in fitoterapia romaneasca. Continutul de zinc si de acizi grasi polinesaturati din semintele de dovleac are un efect benefic asupra tesutului prostatic, imbunatateste circulatia la nivelul pelvisului, creste fluxul urinar, asigura un echilibru al lipidelor (grasimilor) si creste imunitatea.
Alte plante care cresc diureza si ajuta aparatul urinar si prostata sunt ienuparul, piperul cubeba si Bergenia ligulata. Toate aceste plante benefice pentru prostata se regasesc intr-un preparat ayurvedic de la Ayurmed, sub forma de tablete, numit Prostatosalm. Acesta este, pe drept cuvant, un protector natural al prostatei.

Despre prevenirea si tratarea afectiunilor prostatei cu ajutorul remediilor ayurvedice preparate din plante a vorbit la Radio Bucuresti FM doamna doctor Carla Fabian, specialist in medicina ayurvedica. Detalii despre medicina ayurvedica si despre suplimentul alimentar Prostatosalm gasiti pe www.star-ayurveda.ro si pe www.ayurmed.ro. (Foto: www.istockphoto.com, www.star-ayurveda.ro)Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.