Marti, 9 Aug

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Ficat sanatos, cu remedii fitoterapeutice indiene

Ficat sanatos, cu remedii fitoterapeutice indiene

Email Imprimare

Ficatul este unul dintre cele mai importante organe ale corpului nostru. El proceseaza si metabolizeaza toate substantele care sunt transportate prin organism de catre sange, astfel ca este foarte important ca el sa functioneze in conditii optime. Orice incarcare a sa cu un surplus de toxine, orice disfunctionalitate cauzata de vreo afectiune hepatica va duce, mai devreme sau mai tarziu, la probleme de sanatate grave.
Medicina traditionala indiana, cunoscuta sub numele de medicina Ayurveda, ne propune o serie de plante a caror actiune este tonica si benefica pentru ficat si pentru vezica biliara. Remediile naturale obtinute din aceste plante ne ajuta sa prevenim si sa tratam afectiunile hepatice. Ele stimuleaza celulele hepatice, mentin functiile ficatului, sustin productia de bila si, daca este cazul, ajuta la regenerarea ficatului, stiind fiind faptul ca acest organ este singurul organ din organismul uman care se poate regenera.

Medicina Ayurveda considera ca imbolnavirea ficatului este cauzata de un exces de caldura, care apare atunci cand sangele care trece prin ficat depoziteaza acolo prea multe substante. Prin urmare, potrivit medicinei ayurvedice, acest exces de foc in corp trebuie compensat prin elementul rece, cu ajutorul plantelor care racoresc, care racesc. Iar aceste plante sunt in primul rand cele cu gust amar.
Prima planta recomandata de Ayurveda este Phyllanthus urinaria, cunoscuta in India sub numele de Bhumyamalaki. Este o planta foarte amara si extrem de eficienta in afectiunile hepatice. Are efect regenerator asupra ficatului, antiinflamator si stimuleaza activitatea acestui organ.
O alta planta utilizata in remediile naturale ayurvedice destinate ficatului este Bhringaraj (numele sau stiintific este Eclipta alba), care sustine functiile ficatului si ajuta la eliminarea pe cale naturala a toxinelor din ficat.
Aceste plante benefice pentru ficat se regasesc in compozitia preparatului ayurvedic Livecom Tab de la Ayurmed. Il gasim sub forma de tablete si este un adevarat protector natural al ficatului.
Pentru cei care sufera de afectiuni hepatice mai grave, specialistii de la Ayurmed au creat un supliment alimentar sub forma de sirop, numit Livecom Sirop. Acesta exista in varianta cu zahar si in varianta fara zahar (pentru diabetici) si contine in plus fata de tablete Aloe vera si extract de armurariu. Armurariul (Silybum marianum) este o planta recunoscuta pentru efectul regenerator asupra celulelor hepatice, pentru faptul ca ajuta la functionarea optima a membranei acestora si pentru puternicul efect antiinflamator la nivel hepatic, care este foarte important mai ales in cazul hepatitelor.

Despre prevenirea si tratarea afectiunilor ficatului cu ajutorul remediilor ayurvedice preparate din plante a vorbit la Radio Bucuresti FM doamna doctor Carla Fabian, specialist in medicina ayurvedica. Detalii despre medicina ayurvedica si despre suplimentele alimentare Livecom Tab si Livecom Sirop gasiti pe www.star-ayurveda.ro si pe www.ayurmed.ro. (Foto: www.istockphoto.com, www.star-ayurveda.ro)Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.