Vineri, 12 Aug

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Remedii ayurvedice pentru durerile si afectiunile articulare

Remedii ayurvedice pentru durerile si afectiunile articulare

Email Imprimare

Durerile si afectiunile articulare sunt extrem de neplacute si, contrar a ceea ce cred cei mai multi oameni, nu le intalnim doar la cei varstnici, ci si la tineri, mai ales la cei care practica sportul de performanta. Medicina Ayurveda, care este medicina traditionala indiana, are o viziune proprie asupra prevenirii si tratarii acestor afectiuni, folosindu-se, bineinteles, de remedii pe baza de plante. Exista doua feluri de afectiuni articulare, acute si cronice. Cele cronice apar pe fondul acumularii unor mari cantitati de toxine in organism. Prin urmare, atunci cand tratam aceste afectiuni cronice este bine ca, in paralel, sa urmam o cura de detoxifiere generala. In acest fel, tratamentul va fi mult mai eficient.

Din perspectiva ayurvedica, una dintre cele mai eficiente substante naturale in calmarea durerilor articulare este Kunduru (Boswellia serrata), care este de fapt rasina arborelui de tamaie. Are o actiune analgezica foarte puternica, diminuand durerile si ajutand la refacerea cartilajelor de la nivelul articulatiilor. De asemenea, foarte eficient este si turmericul (Curcuma longa), binecunoscutul condiment utilizat in bucataria asiatica. Aceasta planta are o puternica actiune detoxifianta, analgezica si reface cartilajele articulare.
Ghimbirul (Zingiber officinale) este un antiinflamator renumit, calmeaza durerea si sustine eliminarea toxinelor din organism. In plus, imbunatateste circulatia la nivelul articulatiilor, ceea ce face ca substantele benefice continute de extractele acestor plante sa ajunga mai repede si in cantitati mai mari in acele zone.
Rasna (Pluchea lanceolata) este si ea o planta des folosita de catre practicienii Ayurveda pentru regenerarea cartilajelor articulare. Iar Ashwagandha (Withania somnifera) are un puternic efect de regenerare si de intarire a intregului organism, ceea ce ne ajuta sa suportam mai usor suferintele cauzate de afectiunile articulare.
Toate aceste plante recomandate de fitoterapia indiana se regasesc in compozitia preparatului ayurvedic Artrisalm de la Ayurmed, care se gaseste sub forma de tablete.

Despre modul in care remediile ayurvedice din plante ne pot ajuta in calmarea si in tratarea afectiunilor articulare cronice si acute a vorbit la Radio Bucuresti FM doamna doctor Carla Fabian, specialist in medicina ayurvedica. Detalii despre medicina ayurvedica si despre suplimentul alimentar Artrisalm gasiti pe www.star-ayurveda.ro si pe www.ayurmed.ro.Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.