Vineri, 19 Aug

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale O inima sanatoasa, cu remedii ayurvedice de la Ayurmed!

O inima sanatoasa, cu remedii ayurvedice de la Ayurmed!

Email Imprimare

Astazi, in foarte multe tari ale lumii, inclusiv in Romania, afectiunile cardiace reprezinta principala cauza a deceselor. Evident, pe langa alte aspecte deficitare, explicatia acestei stari de fapt este data de viata trepidanta pe care o ducem, de nivelul ridicat de stres fizic si emotional in care traim, de provocarile cotidiene pe care suntem nevoiti sa le infruntam. Medicina traditionala indiana Ayurveda pune accentul in primul rand pe preventie, caci este mult mai usor sa previi decat sa tratezi. La fel ca in cazul altor afectiuni, si in cazul bolilor de inima, sistemul ayurvedica se bazeaza pe preparate naturale obtinute din extracte de plante recomandate de fitoterapia traditionala indiana.

Cardiopatia ischemica inseamna irigarea insuficienta cu sange a muschiului miocardic. Ea se poate manifesta in doua moduri, fie prin dureri (angina pectorala), fie prin tulburarile de ritm ale inimii. Tot la nivelul aparatului cardiovascular mai pot aparea variatiile de tensiune, mai ales crestere a tensiunii (hipertensiune arteriala). Toate aceste simptome pot fi prevenite si tratate cu ajutorul anumitor plante recomandate de medicina Ayurveda.
Una dintre plantele cele mai benefice si cele mai utilizate in fitoterapia indiana pentru afectiunile inimii este Terminalia arjuna, care are un efect tonic cardiac extraordinar de puternic.
Datorita continutului bogat in vitamine si minerale, trandafirul (Rosa centifolia) protejeaza foarte bine inima, ajutand-o mai ales in acele afectiuni care apar pe fond emotional, care de obicei duc la tulburari de ritm si ale tensiunii arteriale.
Paducelul, binecunoscut si de catre fitoterapia romaneasca, este un tonic cardiac, vasodilatator, restabileste valorile optime ale tensiunii arteriale si favorizeaza circulatia coronariana si sistemica.
Prin actiunea sa asupra vaselor de la nivel coronarian, aceste vase pot transporta o cantitate de sange suficienta pentru buna oxigenare a muschiului inimii.
Leptadenia reticulata si Ashwagandha sunt alte doua plante care ajuta mult la mentinerea bunei functionari a aparatului cardiovascular si in special a inimii.
Aceste plante recomandate de Ayurveda le intalnim in reteta preparatelor Lyon Heart si Pressure Down de la Ayurmed, suplimente alimentare sub forma de tablete.

Despre modul in care remediile ayurvedice din plante ne pot ajuta in prevenirea si tratarea afectiunilor aparatului cardiovascular a vorbit la Radio Bucuresti FM doamna doctor Carla Fabian, specialist in medicina ayurvedica. Detalii despre medicina ayurvedica si despre suplimentele alimentare Lyon Heart si Pressure Down gasiti pe www.star-ayurveda.ro si pe www.ayurmed.ro. (Foto: www.istockphoto.com, www.star-ayurveda.ro)Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.