Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale 7 beneficii ale uleiului de eucalipt

7 beneficii ale uleiului de eucalipt

Email Imprimare

Dincolo de aspectul sau elegant, eucaliptul a fost folosit din cele mai vechi timpuri pentru a ameliora anumite afectiuni, fiind cunoscut si sub denumirea de "arborele tamaduitor". Prin distilare, din frunzele proaspete sau chiar parţial deshidratate se obţine uleiul. Pentru sanatate, acesta poate fi folosit atat extern, cat si intern.


Iata cateva dintre beneficiile uleiului de eucalipt:
1. Trateaza acneea. Aparute de obicei la varsta adolescentei, dar nu numai, cosurile nu sunt doar inestetice, ci pot fi chiar dureroase. Uleiul de eucalipt atenueaza inflamatiile, ajutand si la cicatrizare. Fiind un excelent antiseptic, uleiul de eucalipt inlatura cu succes bacteriile si vindeca ranile sau leziunile. In cazul cosurilor, aplicarea uleiului pe zonele afectate ajuta la restabilirea uniformizarii tenului.
2. Curata aerul. Cea mai mare parte dintre sporii aflati in incaperi pot sa irite nasul si pot produce alergii. Uleiul de eucalipt, difuzat in camera  cu ajutorul unor recipiente speciale sau pus in aparate de purificare a aerului, ajuta la curatarea acestuia si la anihilarea sporilor. In plus, uleiul de eucalipt contribuie la o imbunatatire notabila a starii psihice, stimuleaza concentrarea, combate starile de stres. Datorita proprietatilor sale dezinfectante, este folosit si in unele spitale sau clinici pentru purificarea aerului si anihilarea microbilor.
3. Combate infectiile respiratorii. Uleiul de eucalipt este folosit inca din cele mai vechi timpuri in decongestionarea cailor respiratorii. Exista numeroase siropuri sau spray-uri, dar si pilule care au in compozitie ulei de eucalipt si sunt utilizate in afectiunile respiratorii. Datorita cantitatii mari de compusi fenolici, uleiul de eucalipt este un excelent antiinflamator si analgezic, de aceea, actiunea sa este puternic antioxidanta. Se recomanda inhalatiile sau aromoterapia. In cazul sinuzitei si al rinitei, se recomanda masarea zonelor sinusurilor cu o picatura de ulei de eucalipt. Daca operatiunea se va repeta de trei ori pe zi, rezultatele vor fi observate intr-un timp foarte scurt.
4. Combate matreata. Nu este doar o chestiune de estetica, ci si una care denota un dezechilibru la nivelul scalpului. Masajul cu ulei de eucalipt poate sa reduca drastic problema matretii, pana la disparitia sa completa. In plus, uleiul de eucalipt va aduce ph-ul pielii la un nivel optim, astfel incat firul de par sa creasca in conditii sanatoase. Uleiul de eucalipt este folosit si in industria cosmetica, ca ingredient in diverse sampoane sau lotiuni pentru mentinerea sanatatii scalpului, a firului de par, dar si in sampoanele antimatreata.
5. Protejeaza dintii si gingiile. Cercetatorii sunt de parere ca uleiul de eucalipt are efecte uimitoare asupra dintilor si a gingiilor. Studii efectuate pe pacienti care aveau tartru sau probleme cu gingiile releva faptul ca uleiul de eucalipt imbunatateste vizibil sanatatea cavitatii bucale, reducand inflamatiile. Cu proprietatile sale antibacteriene, uleiul esential de eucalipt este un adevarat protector al dintilor, aparandu-i impotriva cariilor, iar pentru acest lucru este suficient ca in apa de clatit pe dinti sa se adauge o picatura de ulei de eucalipt.
6. Ajuta persoanele care sufera de diabet. In urma unor studii efectuate de catre specialisti, s-a constatat ca frunzele de eucalipt pot fi de folos persoanelor care sufera de diabet. Astfel, includerea frunzelor de eucalipt in alimentatie, in paralel cu un consum optim de apa, duce la reducerea nivelului de zahar din sange.
7. Combate durerile musculare. Datorita calitatilor sale antiinflamatoare si analgezice, uleiul de eucalipt este benefic in combaterea durerilor musculare. Este necesar un masaj cu cateva picaturi de ulei de eucalipt, iar rezultatele sunt imediat simtite. Masajul cu acest ulei este recomandat si celor care sufera de reumatism sau fibroza, dar si de intinderi ale ligamentelor. (Surse: www.curejoy.com, www.greenme.it, Foto: www.istockphoto.com)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.