Miercuri, 6 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Ginsengul siberian, sanatate din tinuturile inghetate

Ginsengul siberian, sanatate din tinuturile inghetate

Email Imprimare

Am revenit cu partea a doua despre aceasta grupa minunata de plante, aceea a ginsengului. Acum vreau sa va vorbesc, pe scurt, despre ginsengul siberian, o planta care a ajuns si pe meleagurile romanesti si intra in compozitia mai multor preparate binefacatoare. Ginsengul siberian este cunoscut si sub denumirea de shigako sau in latina Eleutherococcus senticocus si face parte din familia Araliaceae, Ordinul Apiales. Se intalneste spontan in flora siberiana si are drept planta inrudita si care detine aceleasi proprietati pe Acanthopanas spinosum, sau ginsengul spinos.

Extractul de ginseng siberian contribuie la sporirea imunitatii organismului uman, avand rol imunostimulator. De asemenea s-au constatat si reale calitati anticancerigene, precum si de reducere a efectelor nocive ale iradierilor, dar si ale citostaticelor. Preparatele cu acest extract incetinesc si evolutia SIDA. Alte proprietati il aseamana cu ruda sa mult mai cunoscuta, ginsengul asiatic. Astfel, se remarca a fi energizant si revigorant, antioxidant si adaptogen (contribuie la o mai buna adaptare a organismului la factorii potrivnici din mediu). Poate cel mai important atu al acestei plante il reprezinta stimularea functiei sexuale si cresterea libidoului. Asadar, utilizati cu incredere ginsengul si sa traim in spiritul Dacic Cool, pe cat posibil mai sanatos! (Razvan-Constantin Ciubotaru, (Foto: www.istockphoto.com)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.