Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Remedii naturale impotriva asteniei de toamna

Remedii naturale impotriva asteniei de toamna

Email Imprimare

A venit toamna... cu frunzele sale colorate ca intr-un adevarat curcubeu. A trecut perioada caldurilor exagerate, acum e vremea plimbarilor relaxante prin parcuri. Asa cum spun poetii, toamna e o feerie si o incantare pentru simturi... insa, dincolo de aceste aspecte, toamna vine si cu o intreaga serie de simptome ale asteniei. Din pacate, nici o categorie de varsta nu este ocolita de aceasta forma de astenie, manifestata prin stari indelungate de slabiciune, lipsa de energie, stari de insomnie sau somnolenta, lipsa poftei de mancare, stari de irascibilitate.

In functie de imunitatea fiecaruia dintre noi, aceste simptome se manifesta mai accentuat sau mai putin vizibil. Medicii recomanda un stil de viata sanatos, care presupune un regim alimentar echilibrat si respectarea orelor de odihna. Exista numeroase suplimente nutritive impotriva asteniei de toamna, insa aceasta poate fi evitata sau combatuta si cu ajutorul remediilor naturale. Iata cateva dintre ele:
1. Dovleacul. Este un adevarat deliciu din tolba bogata a acestui anotimp. Dincolo de delicioasele placinte care se fac din dovleac, acesta are si numeroase beneficii asupra sanatatii. In primul rand, este un excelent ajutator al sistemului nervos. Astfel, preparat in diverse forme (copt sau fiert), dovleacul furnizeaza organismului o intreaga pleiada de substante menite sa ajute sistemul nervos. Consumul de dovleac ajuta la combaterea starilor de insomnie, a diverselor forme de depresie sau anxietate. De ce este dovleacul atat de important in mentinerea echilibrului starii psihice? Ei bine, acesta are o compozitie bogata in antioxidanti si in betacaroten. Pe langa aceste substante, dovleacul mai contine si complexul de vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B9.
2. Laptisorul de matca. Persoanele vulnerabile in perioada tranzitiei dintre vara si toamna, mai ales cand sistemul imunitar nu mai poate face fata schimbarilor bruste de temperatura, ar trebui sa stie ca pot face cure cu laptisor de matca. Este de preferat ca laptisorul de matca sa fie crud si pur, asa cum a fost el cules din stup, pentru ca astfel se va putea beneficia de toate beneficiile acestuia. Laptisorul de matca contine intreg complexul de vitamina B, antioxidanti si alte substante benefice sustinerii sistemului imunitar si revigorarii organismului.
3. Ginsengul. Este considerat o adevarata minune a naturii. Inca din cele mai vechi timpuri, ginsengul a fost folosit la combaterea starilor de oboseala si la revigorarea organismului. Cele mai multe substante active se gasesc in radacina plantei. Radacina plantei are proprietati antiinflamatoare, antiulceroase si hipotensive. In plus, ginsengul este un excelent stimulator al sistemului imunitar. Consumand ginseng, puteti preveni instalarea asteniei de toamna sau o puteti combate daca s-a instalat deja.
4. Ceaiurile. Fie ca sunt de catina, macese, hibiscus, galbenele sau salvie, ceaiurile ar trebui sa fie prezente mereu in meniul nostru, mai ales in perioadele de tranzitie dintre anotimpuri. Acestea ajuta la mentinerea unei stari optime de sanatate, atat fizica, cat si psihica.
5. Cerealele integrale. Nutritionistii sunt de parere ca cerealele integrale au un rol important in mentinerea siluetei, dar si a unei stari optime de sanatate. Se recomanda consumul a 100 de grame de cereale integrale pe zi. Cerealele integrale au proprietati nutritive, fiind bogate in vitamine, in special din complexul B. Includerea in alimentatie a cerealelor integrale este o cale eficienta in pastrarea echilibrului sistemului imunitar. Paleta de cereale este destul de variata. Puteti opta pentru: orez brun, hrisca, tarate, terci de ovaz, musli, paste din faina integrala, orez salbatic, quinoa, secara.
6. Citricele. Daca pe timpul verii v-ati racorit cu limonada, ei bine, n-ar strica sa continuati cu citrice si pe timpul toamnei. Dincolo de gustul minunat, acestea contin o mare cantitate de antioxidanti. Consumul de citrice stimuleaza sistemul imunitar, iar astenia va fi, in acest fel, combatuta. (Sursa: donnamoderna.it, Foto: www.freeimages.com)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.