Miercuri, 6 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Fructul de Schisandra, aliat impotriva infectiilor

Fructul de Schisandra, aliat impotriva infectiilor

Email Imprimare

Fructele de Schisandra chinensis au proprietati benefice si rol imunomodulator, adaptogen si protector hepatic. Schisandra mai este denumita si vita de magnolie sau magnolie cataratoare, fiind o liana agatatoare care se urca in general pe alte plante (arbori ori arbusti) sau pe ziduri ori stanci, in mediul natural. Scrisa de multe ori si Schizandra, planta face parte din Ordinul Austrobaileya Les si familia Schisandraceae, desi unii autori o introduc eronat in familia Illiciaceae. Schisandra este nativa Asiei, dar si Americii de Nord, si are cea mai mare diversitate a arealului si subspeciilor intalnite in China.

Unele subspecii sunt des cultivate in gradini, ca plante cu rol ornamental. Planta cataratoare prezinta frunze greu cazatoare, rezistente pana la inceputul iernii. Ii merge bine aproape in orice tip de sol si prefera zidurile umbrite pentru catarare. Se poate inmulti foarte usor prin taierea lastarilor ajunsi la jumatate din varsta maturitatii, aproximativ in luna august. In Asia de Est si Centru-Est, fructele sale uscate sunt des intrebuintate in scopuri medicinale, primind numele local wu wei zi, care semnifica "fructul celor cinci gusturi”, posedand astfel, in traditia chineza, toate cele cinci gusturi fundamentale din medicina naturista, si anume: sarat, dulce, amar, intepator sau condimentat si acru. In medicina chineza, fructele sunt folosite ca remedii in intarirea rezistentei impotriva infectiilor, imbunatatirea sanatatii pielii, combatarea insomniei, a tusei convulsive, dar si a senzatiei de sete. Fructele de Schisandra sunt intalnite si la noi in pravaliile naturiste, spre exemplu in magazinele Secom, sub forma de recipient cu 100 de capsule vegetale, in cantitate de 580 mg. (Razvan-Constantin Ciubotaru, Foto: www.freeimages.com)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.