Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Leacuri din batrani pentru picioare umflate

Leacuri din batrani pentru picioare umflate

Email Imprimare

Picioarele sunt predispuse la umflaturi si inflamatii, deoarece sunt organele care trebuie sa suporte zilnic greutatea corpului nostru. Cauzele picioarelor umflate pot fi multiple, de la statul in picioare pentru perioade lungi de timp, pana la retentia de apa din organism. Alte cauze ale neplacerilor generate de umflarea picioarelor pot fi sarcina sau supraponderabilitatea.

Umflarea picioarelor poate reprezenta uneori simptomul unor boli mai grave, cum ar fi cele la ficat, tromboza venoasa sau o obstructie la nivelul sistemului limfatic, de aceea este necesar sa nu ignoram aceasta afectiune.
Daca picioarele raman umflate pentru perioade lungi de timp, este important sa te adresezi unui medic pentru a descoperi cauza problemei. Daca umflatura este de scurta durata, poti apela cu incredere la urmatoarele remedii naturale pentru a aduce picioarele la dimensiunea lor normala.
Remediile naturale pe care vi le vom prezenta reprezinta metode eficiente de a scapa de umflaturile de la nivelul picioarelor, insa trebuie sa stiti ca cel mai mult ajuta in aceasta situatie exercitiul fizic. Miscarea stimuleaza circulatia sanguina si ajuta la prevenirea formarii cheagurilor de sange.
Remedii pe care bunicii nostri le foloseau pentru a scapa de umflaturile picioarelor:
1. Cand ti s-au umflat picioarele dupa o zi obositoare sau pentru ca e prea cald, poti sa te refaci rapid folosind radacina de brusture. Lasa la infuzat in 400 ml de apa o mana de planta maruntita, timp de 10 minute si fa-ti o baie la picioare timp de un sfert de ora.
2. Daca ti s-au inflamat tendoanele, este recomandat ghimbirul. Pune opt felii de ghimbir proaspat intr-o jumatate de litru de apa fierbinte si lasa-l la infuzat 10 minute. Bea patru cesti de ceai pe zi.
3. Aloe vera – Razuieste gelul de pe o frunza de aloe si consuma doua linguri dimineata, pe stomacul gol, amestecat cu apa sau suc natural de fructe. O alta optiune ar fi sa aplici gel proaspat direct pe zonele umflate.
Un alt remediu pentru picioarele umflate este patrunjelul. Acesta este bogat in potasiu si este un diuretic natural, care ajuta organismul sa elimine lichidele si sarea in exces si imbunatateste functia renala.
Infuzia pe baza de patrunjel pentru picioare umflate:
- toaca frunzele si radacinile de patrunjel (un sfert de ceasca);
- pune peste frunze o ceasca de apa fiarta;
- lasa-le la infuzat aproximativ 10 minute;
- adauga miere de albine, lamaie sau ghimbir dupa gust.
Sursa: Antena Satelor

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.