Remedii pe baza de tuia pentru durerile de genunchi

Imprimare

Durerile de genunchi ne afecteaza pe toti, insa acestea sunt mai frecvente la femei, indeosebi in cazul celor care au trecut de varsta de 40 de ani. Una dintre formele reumatismului degenerativ, gonartroza, are cauze multiple, de la dereglari la nivel metabolic si hormonal la tot felul de traumatisme. Dereglarile la nivel hormonal ce apar la menopauza (insuficienta ovariana) fac ca femeile ajunse la aceasta etapa a vietii sa fie predispuse la gonartroza. Suferinzii de diabet, guta, precum si obezii se confrunta cu aceeasi problema.

Boala se manifesta prin umflarea articulatiei si prin durere violenta, care de obicei este mult mai puternica atunci cand bolnavul merge sau depune efort. Repausul are un efect benefic, calmand durerea, la fel ca si administrarea medicamentelor cu efect antiinflamator sau masarea zonei cu unguente. Insa exista cateva retete naturale pe baza de tuia care, pe langa efectul de calmare a durerii, contribuie in mod activ la remedierea problemei.
1. Amestec pe baza de tuia pentru gonartroza. Intr-o sticla cu gura larga sau intr-un borcan se amesteca urmatoarele ingrediente: fructe de tuia pana la jumatate, iar cealalta jumatate se umple cu sare grunjoasa. La final, se toarna 1/2 litru de spirt medicinal si se agita bine. Acest amestec se pastreaza la loc racoros si intunecos timp de o luna, agitandu-se in fiecare zi. Se formeaza o solutie consistenta, care se aplica pe genunchi, sub forma de compresa, pana se umple recipientul. Se face o pauza de o saptamana si se repeta tratamentul.
2. Unguent pe baza de tuia pentru gonartroza. Ingrediente: 7 linguri de unt, 2 linguri de tuia tocata marunt, 1 lingurita rasina, 1 lingurita de miere zaharisita, 1 lingurita de ceara de albine. Se pune untul la topit intr-un vas la flacara mica, pana ce se lichefiaza. Se adauga cele doua linguri de tuia, apoi rasina si ceara. Ingredientele se lasa pe foc vreme de 10 minute, amestecandu-se intruna, dupa care se stinge focul si se lasa vasul sa se raceasca. Cat mai este cald, preparatul se filtreaza printr-o strecuratoare si se toarna intr-un borcan, care va fi inchis si lasat in frigider, unde se poate pastra maximum trei luni.
Sursa: Antena Satelor