Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Remedii de la cititori: Tratamente naturale cu plop negru

Remedii de la cititori: Tratamente naturale cu plop negru

Email Imprimare

Plopul negru (denumire stiintifica, Populus nigra), cunoscut si ca plopotas sau plutas, are o serie de proprietati terapeutice.
Intern: expectorant, diuretic, antiinflamator renal, cicatrizant.
Extern: previne infectiile microbiene, antiseptic, cicatrizant. Are, de asemenea, proprietati balsamice, calmant al cailor urinare, este diuretic (datorita flavonelor) si antiinflamator renal.

Mugurii de plop negru au fost intrebuintati la prepararea unui unguent antihemoroidal (unguentum populi). Empiric, se mai utilizeaza in reumatism sub forma de ceai de plop negru, decoct sau unguent. Extern, sunt folositi in inflamatii, leziuni ale pielii, degeraturi sau in lotiuni capilare.

Carbunele de lemn de plop negru
poate fi utilizat ca absorbant si ca cicatrizant in ulceratiile pielii sau in rani cangrenate. Iar scoarta de plop negru are proprietati tonice, astringente, antiscorbutice si febrifuge. Carbunele vegetal obtinut din lemnul sau este bun pentru absorbtia gazelor si a substantelor toxice produse de flora microbiana din intestinul gros.
Afectiunile ce pot fi tratate cu plop negru sunt numeroase: boli tratate cu plop negru: acnee, actinomicoze, afectiuni renale, afectiuni tumorale, alopecie, arsuri, artrita, astm bronhic, balonari, boli reumatice, bronsite acute si cronice, cancer, candidoze, colite de fermentatie si de putrefactie, degeraturi, dermatomicoze, diaree, dureri de gat, fisuri diverse, foliculite, gripa, guturai, guta, hemoroizi, infectii cutanate, inflamatiile cailor urinare, intoxicatii, leucoree, litiaze urinare, nevralgii, piodermite, rani greu vindecabile, rani provenite din arsuri, reumatism, spondiloza, tuberculoza, tuse, ulceratii (inclusiv cele atone sau vechi)
.

Infuzie (ceai) de plop negru
Mod de preparare: o lingurita de muguri la 250 ml de apa.
Pentru uz intern: Se beau doua cani pe zi.
Pentru uz extern: Se administreaza sub forma de bai, pentru vindecarea ranilor provenite din arsuri sau bai de sezut in caz de hemoroizi.


Alifie de plop negru
Mod de preparare: 20 g de muguri zdrobiti se amesteca cu 5 ml de alcool de 90 de grade. Se lasa acoperiti timp de 24 de ore, dupa care se adauga 100 g de untura de porc proaspata, nesarata. Se vor fierbe la baia de apa (bain marie) timp de 2-3 ore, in functie de cat de tare fierb, apoi se strecoara calda si se pune in cutiute de capacitate mai mica.  Se poate folosi extern, fiind foarte eficienta.

Unguent de plop negru
Mod de preparare: In 100 g de muguri zdrobiti se vor pune la fiert in 300 ml de apa. Se vor fierbe timp de 3 ore, dupa care se vor strecura. Se mai adauga apoi 150 ml de ulei vegetal si 50 g de ceara de albine. Se pun pe baia de apa si se fierb pana se topeste ceara. Se ia si se va amesteca pana la racirea deplina. Se pun apoi in cutiute mici. Se foloseste extern.

Carbune de plop negru
Se va macina cu rasnita de cafea si se va lua intern, cate o lingurita in balonari sau alte dereglari ale aparatului digestiv. Se poate folosi si la spalaturi vaginale, mai ales în leucoree. In cancerul uterin, se foloseste carbune pus in saculet de tifon, care se introduce in vagin.

Ulei de plop negru
Preparare: in 150 ml de ulei vegetal (floarea-soarelui, de exemplu) se pun pun 50 g de muguri de plop negru zdrobiti. Se va tine amestecul la caldura timp de 4 saptamani, dupa care se strecoara. Se poate folosi intern cate o lingurita sau extern la pansamente.

Tinctura din muguri de plop negru
Se prepara astfel: peste 50 g muguri de plop negru se toarna 250 ml alcool etilic de 70 de grade, se lasa la macerat timp de 8 zile, se agita zilnic, se strecoara, se pastreaza in sticle bine inchise. Se iau zilnic 15 picaturi, dizolvate in apa.
Este indicat contra tusei si in intrebuintare de uz extern, pentru luxatii si inflamatii (frectii).

Sirop din muguri de plop negru
Compozitie: 10 ml tinctura de muguri de plop negru, 20 ml extract de melisa, 100 ml sirop diacod, 270 ml sirop de Erysimum.
Administrare: Se iau 5 linguri pe zi, timp de o saptamana, ca antiseptic al cailor urinare, in reumatism cronic si in artroze. Are actiune urolitica si antipu
trida.

Plopul negru in traditia populara
Mugurii se adunau primavara, inainte de a incolti, si se afuma cu ei prin casa, punandu-se pe carbuni aprinsi, cu tamaie, pentru miros si ca dezinfectant al odailor in care au zacut bolnavii.
Din muguri de plop fierti in untura si ceara de albine se facea o alifie din care se ungea, de 2 ori pe zi, la hemoroizi si bube dulci. Ramurile tinere, arse si facute carbune, apoi pulverizate si trecute prin sita deasa, se luau pentru usurarea nasterii (travaliului). Praful de carbune se punea si pe rani vechi, cu miros urat.
Decoctul mugurilor amestecat cu untura de porc se folosea in arsuri, inflamatii si hemoroizi. Muguri pusi in tuica se tineau 2-3 saptamani, apoi se bea tuica cu lingurita, in toate bolile grele.

Unguentum populi (Unguent popular, dupa F.R. VI, 1948, p. 553) – o reteta farmaceutica veche, dar foarte cunoscuta si apreciata in vechime, preparata de medici-farmacisti.
Ingrediente: Gemmae Populi (muguri de plop negru) – 15 parti, Folia Belladonnae (frunze de matraguna) - 5 parti, Folia Hyoscyami (Frunze de maselarita) – 5 parti, Spiritus aetherus (eter) – 20 parti, Ammonium hydricum solutum (amoniac solutie) – 0,5 parti, Cera flava (ceara de albine) – 5 parti, Adeps suillus (untura de porc) – 100 parti.
Mod de preparare: Se zdrobesc mugurii de plop negru impreuna cu foile de beladona (frunzele de matraguna) si hiosciam (frunze de maselarita) si se macereaza timp de 24 de ore intr-un vas inchis, impreuna cu spirtul de eter si cu amoniacul. Se amesteca aceasta masa cu untura de porc, se tine 2 ore pe baia de apa (bain marie), agitand incontinuu, apoi se strecoara prin flanela deasa (tifon). Se adauga apoi ceara topita si se lasa totul sa se raceasca fara a amesteca. 

Unguent de culoare verde, cu miros aromatic
Atentie: matraguna si maselarita sunt plante toxice!
Compozitie: 5 parti cera flava (ceara de albine), 100 parti untura de porc. Eterul poate fi inlocuit cu alcool etilic de 96 de grade, care se gaseste in magazine alimentare sau in supermarketuri. Eventual, solutia de amoniac se poate lasa deoparte din acest preparat. Eu as mai adauga la amestecul de plante flori de galbenele si radacina de tataneasa – 10 parti din fiecare. Se folosesc plante bine uscate.
In concluzie, unguentul din muguri de plop negru este foarte util, fiind eficient in vindecarea arsurilor, fisurilor anale, hemoroizilor, crapaturilor sanilor, buzelor crapate, cancerului mamar, cancerului de piele, tumorilor, degeraturilor, bolilor articulare, reumatismului muscular, psoriazisului scalpului si matretii. De asemenea, stimuleaza cresterea parului, vindeca impetigo (bubele dulci), atenueaza durerile musculare, crampele musculare, durerile gutoase, arsurile solare, eczemele uscate, spondiloza si ulceratiile pielii.
(Ioan Marcus)

Pe domnul Ioan Marcus il puteti contacta la numarul de telefon 0745.558.868, dupa ora 18.00, sau la adresa de e-mail Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza . Dumnealui tine sa mentioneze ca nu da consultatii, nici sfaturi.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.