Miercuri, 6 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Remedii de la cititori: Infuzii din plante medicinale

Remedii de la cititori: Infuzii din plante medicinale

Email Imprimare

Domnul Ioan Marcus, cititorul nostru constant, ne impartaseste cateva retete pentru infuzii si ceaiuri, utile in diverse afectiuni.

Ceai pentru ficat, splina, vezica biliara si pancreas
Ingrediente: 8 linguri de radacina de cicoare (Cichorium intybus), 6 linguri de radacina si frunze de papadie (Taraxacum officinale), 6 linguri de parte aeriana de cicoare.
Mod de preparare: In 250 ml de apa, se fierbe 1 lingura de amestec timp de 3-4 minute, se lasa apoi sa se traga timp de 10 minute.
Administrare: Se beau 3 cani pe zi.


Ceai antialergic si desensibilizator
Ingrediente: 50 g (10 lingurite) parte aeriana de trei-frati-patati (Viola tricoloris herb.), 50 g (12 lingurite) flori de galbenele (Calendula officinalis), 50 g (16 lingurite) frunze si flori de paducel (Crataegus monogyna), 50 g fructe de catina alba (Hippophaë rhamnoides). 
Mod de preparare: Infuzie dintr-o lingurita de amestec la 200 ml de apa, se lasa sa se traga 10-15 minute şi se strecoara.
Administrare: Se iau 3-4 linguri de ceai pe zi. Este bine ca la fiecare lingura sa se ia si un comprimat de 200 mg vitamina C.

Ceai antialergic
Ingrediente: 50 g parte aeriana de trei-frati-patati (Viola tricoloris herb.), 10 g (2 lingurite) flori de coada-soricelului (Achillea millefolium), 5 g (1 lingurita) flori de lavanda (Lavandula angustifolia), 20 g (4 lingurite) parte aeriana de talpa-gastii (Leonorus cardiaca), 15 g (3 lingurite) de radacina de brusture (Arctium lappa).
Mod de preparare: Infuzie dintr-o lingurita de amestec la o cana de apă (250 ml). 
Administrare: Se beau 2-3 cani de ceai pe zi, timp de o luna.

Ceai adjuvant pentru cura de slabire
Ingrediente: 30 g (30 lingurite) de matase de porumb (Zea mays), 30 g (4 lingurite) de coaja de crusin (Rhamnus frangula), 22 g (7 lingurite) de frunze de mesteacan (Betula alba), 22 g (3 lingurite) de fructe de ienupar (Juniperus communis), 15 g (15 lingurite) de teci uscate de fasole (Phaseolus vulgaris), 15 g (1 lingurita) fructe de fenicul (Foeniculum vulgare), 15 g (1 lingurita) de fructe de coriandru (Coraindrum sativum).
Mod de preparare: O lingurita de amestec se fierbe timp de 5 minute in 250 ml de apa, se lasa sa se traga 10-15 minute, apoi se strecoara.  

Ceai laxativ (purgativ)
Ingrediente: 75 g (10 lingurite) de coaja de crusin (Rhamnus frangula), 15 g (5 lingurite) de frunze de roinita (Melissa officinalis), 60 g (12 lingurite) parte aeriana de volbura (Convulvulus arvensis), 15 g (3 lingurite) de radacina de lemn dulce (Glycyrhizia glabra).
Mod de preparare: O lingurita de amestec se fierbe timp de 5 minute in 250 ml de apa, se lasa sa se traga 10-15 minute, apoi se strecoara.  
Administrare: Se bea cate o cana de ceai seara si dimineata, in cazul constipatiei cronice.

Ceai depurativ (pentru detoxificarea organismului)
Ingrediente: 15 g (4 lingurite) de flori de porumbar (Prunus spinosa), 10 g (2 lingurite) de flori de soc (Sambucus nigra), 20 g (6 lingurite) de frunze de mesteacan (Betula alba), 15 g (5 lingurite) de frunze de nuc (Junglas regia), 20 g (6 lingurite) de frunze de dud (Morus alba), 20 g (6 lingurite) de frunze de urzica vie (Urtica dioica).
Mod de preparare: Infuzie (sau decoct de 5 minute) dintr-o lingurita de amestec la 250 ml de apa.  
Administrare: Se beau 1-2 cani dimineata, la micul dejun, in cure de 2-3 luni.

Ceai adjuvant contra obezitatii
Ingrediente: 40 g de frunze (6 lingurite) si radacina (4 lingurite) de papadie (Taraxacum officinale), 10 g (10 lingurite) de matase de porumb (Zea mays), 10 g (3 lingurite) de frunze de mesteacan (Betula alba), 15 g (5 lingurite) de flori de soc (Sambucus nigra), 10 g (2 lingurite) parte aeriana de volbura (Convulvulus arvensis), 15 g (2 lingurite) de coaja de Crusin (Rahmnus frangula).
Mod de preparare: O lingurita de amestec se fierbe 5 minute in 250 ml de apa, se lasa in repaus, acoperit, timp de 10-15 minute, apoi se strecoara.
Administrare: Se bea o cana dimineata, pe stomacul gol, si inca 2 cani dupa mesele principale. Cura dureaza o luna.

Pe domnul Ioan Marcus il puteti contacta la numarul de telefon 0745.558.868, dupa ora 18.00, sau la adresa de e-mail Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza . Dumnealui tine sa mentioneze ca nu da consultatii, nici sfaturi.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.