Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Stevia si beneficiile sale

Stevia si beneficiile sale

Email Imprimare

Primavara nu este doar sezonul cand ar trebui sa ne bucuram mai mult de razele soarelui si de zilele din ce in ce mai calduroase, ci si perioada in care putem beneficia de darurile acestui anotimp. Stevia, o planta destul de comuna, are beneficii uimitoare pentru sanatate, fiind un adevarat depozit de minerale (zinc, fosfor, carbohidrati, calciu, potasiu, magneziu, vitaminele A si C), dar si alte substante care ajuta organismul, mai ales in asteniile de primavara si in cazul altor afectiuni. Rumex patientia pe numele sau stiintific, stevia este o planta perena, cu o inaltime de pana la 1-1,5 m.

Frunzele sale sunt carnoase si suculente. Ea creste in mod spontan primavara, in zonele de deal sau in cele de munte, dar si in gradini, in zone de campie. Stevia poate fi cultivata si in ghivece. Are nevoie de lumina si de caldura, iar pamantul trebuie udat doar atunci cand este uscat. Dupa cum se stie, primavara este sezonul asteniilor, insa, drept compensatie, natura ofera o adevarata pleiada de plante din care organismul sa poata sa isi refaca necesarul de vitamine si minerale. Stevia este, fara indoiala, una din aceste plante. Ea are proprietati antimicrobiene, antioxidante, antibacteriene, antiseptice, antiglicemice, antihipertensive, purgative, depurative si laxative.
Iata cateva din beneficiile acestei plante:
Combate anemia. Printre plantele considerate miraculoase, daruite de primavara, stevia ocupa un loc de cinste. Ea este consumata atat pentru gustul sau minunat, cat si pentru beneficiile sale aduse sanatatii. Datorita continutului sau bogat in fier, stevia combate cu succes anemia. Pe langa fier, stevia mai are si cantitati importante de vitamina A, vitamina C si calciu. Asadar, dupa o iarna friguroasa, in care resursele organismului au scazut, o cura cu stevie este un adevarat medicament.
Detoxifica si ajuta in curele de slabire. Curele cu stevie revitalizeaza organismul, insa ajuta si in combaterea obezitatii. Consumul de stevie cruda, in cadrul salatelor, accelereaza tranzitul intestinal si favorizeaza eliminarea toxinelor din organism. De asemenea, datorita unor substante numite glicoizi, stevia ajuta la tratarea constipatiei. Stevia regleaza nivelul zaharului din sange, reducând astfel, senzaţia de foame. Persoanele care mananca dulciuri in exces ar trebui sa stie ca stevia taie pofta de dulciuri, dar si de alimente grase. Iata de ce, consumata in salate sau inabusita precum spanacul, stevia este un adevarat aliat in eliminarea kilogramelor in plus.
Este un indulcitor natural. Primavara este perioada curelor de detoxifiere. Este important de stiut faptul ca zaharul alb, din comert, nu este recomandat, mai ales in perioadele in care ne dorim sa curatam organismul. Exista, insa, indulcitori naturali, iar stevia este unul dintre acestia, cu o capacitate de indulcire de 35 pana la 45 de ori mai mare decat a zaharozei, care este componentul principal al zahărului alb. Stevia nu are efecte secundare si nu favorizeaza aparitia cariilor, de aceea se afla printre recomandarile nutritionistilor. Studii recente au demonstrat faptul ca stevia regleaza insulina si ajuta corpul sa depoziteze mai putina grasime.
Un aliment delicios. Pe langa beneficiile pe care stevia le aduce sanatatii, aceasta este una dintre plantele cele mai folosite in trecut de catre stramosii nostri. Astfel, din stevie se faceau mai multe tipuri de preparate culinare, printre care: tocanita, ciorbe, omlete sau placinte. Gustul sau dulce-acrisor o face potrivita pentru diverse salate. Este important de precizat faptul ca stevia se poate pastra si in congelator, dar beneficiile maxime se obtin atunci cand se consuma in stare cruda.
Combate viciile. Vicii precum fumatul, alcoolul sau alte substante par sa prinda tot mai mult teren, mai ales in randul tinerilor. Studii recente realizate de catre specialisti germani au demonstrat faptul ca inlocuirea tigarilor cu dropsuri din stevie este o excelenta modalitate de a scapa de viciul fumatului. Aceeasi procedura se poate aplica si in cazul alcoolului. (Sursa: www.livestrong.com, Foto: pixabay.com)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.