Marti, 16 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Articole Primim de la cititori: Alifie complexa din canepa, preparat natural

Primim de la cititori: Alifie complexa din canepa, preparat natural

Email Imprimare

Domnul Ioan Marcus din Aiud, cititorul nostru fidel, ne-a trimis o noua reteta interesanta, mai exact o alifie complexa din canepa si din alte plante medicinale. Puteti vedea mai jos in ce afectiuni va poate ajuta si, daca aveti un pic de timp liber, o puteti prepara si singuri, acasa! Succes si multa sanatate!
Dupa un studiu aprofundat despre canepa (pe care vi l-am trimis si dumneavoastra si pe care l-ati si publicat, exact si foarte rapid, va multumesc!), am reusit sa prepar o alifie complexa din canepa si din mai multe plante medicinale. Cand o sa strecor unguentul, va voi trimite poze. Va trimit acum reteta si modul de preparare a alifiei din canepa.

Ceaiul de canepa (frunze) l-am cumparat de la un magazin de tip Plafar din Aiud (vizavi de macelaria lui Janosi). Flori si frunze de canepa CBD (asa se vand, impreuna) am gasit de la firma Sonnentor, din Austria, le-am comandat de pe internet. Voi prepara si tinctura de canepa. Va doresc numai bine si sanatate. Cu stima si respect: Marcus Ioan, din Aiud, judetul Alba

Prepararea alifiei din canepa
Ingrediente: Aloe, 1 frunza proaspata, alun – 1 lingurita de frunze proaspete, ardei iute rosu proaspat - 1 bucata, arnica - 2 lingurite de flori uscate, banutei – un pumn de flori proaspete, calin - 2 lingurite de frunze proaspete, canepa - 20 lingurite de flori si frunze uscate CBD, canepa - 10 lingurite de frunze uscate, canepa - 3 lingurite de seminte (cu coaja) macinate cu rasnita de cafea, castan salbatic - 2 lingurite de frunze uscate, catina - 1 lingurita de fructe macinate, coada soricelului - 2 lingurite de flori uscate, cretusca - 1 lingurita parte aeriana uscata, dragaica lipicioasa - 2 lingurite de parte aeriana proaspata, dud alb - 1 lingurita de frunze proaspete, galbenele - 3 lingurite de flori uscate, ghimbir - 3 lingurite de radacina proaspat rasa, hrean - 1 bucata radacina, proaspat rasa, iedera - 1 lingurita de frunze poaspete, ienupar - 2 lingurite de fructe uscate, lavanda - 1 lingurita de flori uscate, linarita - 1 lingurita de parte aeriana uscata, macese - 2 lingurite de fructe uscate, maghiran - 2 lingurite de frunze uscate, menta - 1 lingurita de frunze uscate, musetel - 2 lingurite de flori uscate, nalba mica (casul popi) - 1 lingurita de frunze proaspete, papadie - 1 lingurita de frunze proaspete, patlagina - 1 lingurita de frunze proaspete, roinita - 1 lingurita de frunze proaspete, rozmarin - 2 lingurite de frunze uscate, rostopasca - parte aeriana proaspata, salvie - 2 lingurite de frunze proaspete, sanziene galbene - 1 lingurita de parte aeriana uscata, saschiu - 1 lingurita de frunze proaspete, spanz - 3 lingurite de radacina uscata, sunatoare - 3 lingurite de parte aeriana uscata, tataneasa - 1 lingurita de radacina uscata sau proaspata, traista ciobanului - 1 lingurita de parte aeriana proaspata, trandafiri - 1 lingurita de petale si frunze, tuia - 1 lingurita de frunze proaspete, untul pamantului - 3 lingurite de radacina rasa, proaspata, urzica vie - 3 lingurite de frunze uscate, usturoi - o capatana rasa, vita-de-vie - 3 lingurite de frunze uscate
Mod de preparare: Se topesc 1.250 grame (5 bucati a cate 250 de grame) de unt si 1.250 grame de grasime tartinabila (5 bucati a cate 250 de grame, grasime 70%). Se poate folosi si numai unt nemtesc sau numai grasime tartinabila 70% grasime.
Se adauga amestecul de plante in grasimea topita, se fierbe putin, pana da in clocot, apoi se ia de pe foc si se lasa in repaus. A doua zi, se incalzeste preparatul pana la topire, eventual se poate lasa sa dea un clocot, apoi se ia de pe foc. A treia zi, se incalzeste preparatul si se strecoara, cu ajutorul unei strecuratoare din sita metalica in care s-au pus doua straturi de tifon. Intr-un vas separat, se topeste ceara de albine (50 de grame, cu aproximatie – in timpul verii se pune mai multa ceara la unguente), iar ceara topita se amesteca cu unguentul topit. Se mai pot topi, seprat, intr-un alt vas, 30 de grame de tamaie medicinala, care se amesteca cu unguentul topit. Se amesteca unguentul foarte bine.
Se poate pregati gelatina astfel: la 20 de grame de gelatina alimentara se adauga 50-100 ml de apa. Eu prepar amestecul de gelatina intr-o galetuta de 900 - 1000 grame (ambalaj de smantana sau iaurt). Galetuta cu gelatina si apa le pun pe baia de apa (la bain-marie) si le incalzesc pana cand gelatina se topeste bine, amestecand incontinuu. Gelatina topita o adaug la unguentul topit, apoi amestec bine.
Inainte cu o zi de strecurarea unguentului, prepar amestecul de uleiuri vegetale, intr-o sticla de 250 - 500 ml cu dop. In acest caz, se pun 50 - 100 ml de ulei din seminte de canepa, 2-3 linguri de ulei de in, 2 linguri de ulei din samburi de struguri, 2 linguri de ulei de palmier, 2 linguri de ulei de masline si 2 linguri de ulei de soia. Aceste uleiuri vegetale au multe proprietati terapeutice (vindecatoare). Acest amestec de uleiuri vegetale se adauga la unguentul topit, apoi se amesteca bine. Daca este cazul, se mai strecoara inca odata unguentul (preparatul).
Asa, in stare lichida, unguentul topit se toarna in cutiute de plastic de 100 de grame pentru unguente, cu dop, sau in recipiente de sticla cu dop. Se pot folosi plante uscate, dar si plante proaspete. Daca ungeuntul se solidifica la adaugarea cerii sau a tamaii, atunci se incalzeste din nou, pana la topire totala, apoi se amesteca bine. Se mai poate adauga acid hialuronic preparat in casa din membrana de coji de ou – 2-3 ml sau chiar mai mult. Acidul hialuronic lichid preparat in casa se amesteca cu uleiurile vegetale, dar se poate adauga si direct la unguentul topit, aflat in faza lichida.
Indicatii terapeutice: Arsuri, artita, boli de piele, contuzii, crapaturi ale buzelor, dermatite, dureri de spate, dureri musculare, dureri musculare faciale, eczeme, escare, hemoroizi, herpes, inflamatie testiculara, lupus, melanom (cancer de piele), miozite (afectiune inflamatorie a muschilor striati), nevralgie, psoriazis, reumatism, spondiloza, ulceratii, opreste cresterea tumorilor.
Mod de administrare: Se unge locul afectat de boala de 2-3 ori pe zi sau la nevoie (atunci cand doare).
Pe domnul Ioan Marcus il puteti contacta la numarul de telefon 0745.558.868, dupa ora 18.00, sau la adresa de e-mail Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza . Dumnealui tine sa mentioneze ca nu da consultatii, nici sfaturi.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.