Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Articole Primim de la cititori: Unguent pentru reumatism si boli articulare

Primim de la cititori: Unguent pentru reumatism si boli articulare

Email Imprimare

Domnul Ioan Marcus din Aiud, cititorul nostru fidel, ne-a trimis o noua reteta de unguent, preparat dintr-un amestec de plante, simplu de facut acasa de catre oricine. Este util pentru toti cei care sufera de afectiunile enumerate mai jos. Sanatate!
Unguentul este recomandat pentru boli reumatice si articulare, guta, ciocuri si monturi, spondiloza, dureri musculare, carcei, artroza si coxartroza.

Ingrediente: 1 kilogram de unt, 1 lingura de flori de galbenele, 1 lingura de radacina proaspata de untul pamantului (razuita), 3 bucati de foi de dafin, 1 lingura de radacina de tataneasa, macinata fin cu rasnita de cafea, 3 frunze de iedera, 1 lingura de frunze de saschiu, 1 lingurita de flori de arnica, 1 lingurita de frunze de vita-de-vie, 1 lingurita de curcuma (pulbere galbena).
Mod de preparare: Se topeste untul. Se pune amestecul de plante, apoi se fierbe totul putin, pana sfaraie plantele in unt. Se ia amestecul de pe foc, se lasa in repaus timp de o zi, iar a doua zi se incalzeste pana la topire, apoi se ia de pe foc. Se lasa in repaus inca o zi. In a treia zi, se incalzeste preparatul, apoi se strecoara. Se poate folosi un strecurator metalic, in care introduc doua straturi de tifon.
Separat, se topesc 26 de grame de ceara de albine, apoi se amesteca cu amestecul topit. Daca se raceste (se precipita ceara), se mai incalzeste putin si se amesteca bine.
Intregul amestec se toarna, cat inca este in stare lichida, direct in recipiente corespunzatoare, cu capac. Pot fi folosite cutiute de plastic de 100 ml/grame pentru unguente (se cumpara de la farmacie) sau borcanele de sticla cu capac.
Important: Acest unguent poate fi preparat si intr-o formula restransa, folosindu-se doar flori de galbenele, flori de arnica, untul pamantului si radacina de tataneasa.

Pe domnul Ioan Marcus il puteti contacta la numarul de telefon 0745.558.868, dupa ora 18.00, sau la adresa de e-mail Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza . Dumnealui tine sa mentioneze ca nu da consultatii, nici sfaturi.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.