Preparate din marul lupului

Imprimare

Va voi prezenta astazi modul de preparare a unei alifii cu efecte benefice in cazul ulcerului, eczemelor, hemoroizilor etc. si a unei tincturi de marul lupului. Cele doua preparate pot fi utilizate impreuna, concomitent sau alternativ, pentru a obtine rezultate cat mai bune.

Alifie de marul lupului, galbenele, rostopasca si arnica
Ingredientele acestui preparat sunt extracte naturale de marul lupului (Aristolochia clematitis), flori de galbenele (Calendula officinalis), rostopasca (Chelidonium majus) si flori de arnica (Arnica montana) pe suport de grasime animala si ceara apicola.

Alifia a avut efecte deosebit de bune in tratarea unui mare numar de afectiuni: ulcer varicos, hemoroizi interni, fisuri anale, eczeme uscate si umede, psoriazis, pitiriazis, dermatoze, acnee infectioasa, urticarie, zona Zoster, herpes genital si labial, noduli mamari, varicocel, epididimita, piele crapata (calcai), bataturi, rani cu ulceratii, rani in curs de vindecare, ciuperci (la picioare), cicatrici cheloide, arsuri de toate felurile, lichen scleroatrofic, piele oparita, lipom (punct de grasime care creste sub piele), abcese, furunculi, unele alergii.
Iata modul meu de preparare a alifiei de marul lupului, galbenele, rostopasca si arnica: Se iau trei linguri de frunze de marul lupului, trei linguri de flori de galbenele, trei linguri de rostopasca (partea aeriana a plantei) si o lingurita de flori de arnica. Se lasa sa stea la umectat in alcool de 70 de grade timp de o zi.
Dupa aceea, plantele se fierb amestecate cu 500 g unt, untura de porc sau crema de baza (250 ml ulei de masline, 200 g unt si 50 g ceara de albine) dupa urmatorul program: ziua 1 – se topeste untul, se fierb plantele pana sfaraie (se inmoaie de tot); ziua 2 – se lasa plantele in repaus; ziua 3 – se incalzeste preparatul pana la topire; ziua 4 – se strecoara preparatul. Daca folositi crema de baza, faceti aceasta fierbere timp de 7 zile.
Unguentului rezultat eu i-am adaugat si o lingurita de radacina de tataneasa, frunze de castan salbatic, frunze de Ginkgo biloba, frunze de vita-de-vie si ace de tuia.
Alifia se aplica pe zonele afectate, de doua-trei ori pe zi. In infectiile extinse, se foloseste un decoct concentrat (trei lingurite la cana), cu care se fac comprese. 


Tinctura de marul lupului
In uz intern, trebuie sa fiti foarte atenti, caci marul lupului este toxic! De aceea, folositi tinctura doar sub supraveghere medicala.
Cum se prepara: 14 g frunze uscate de marul lupului (4 lingurite) se pun la macerat in 84 g alcool etilic (70 de grade) si se lasa acolo timp de 10 zile. Se agita zilnic. La final, se strecoara folosindu-se o palnie si vata. Se poate folosi si radacina, dar aceasta este foarte toxica.
In ginecologie, aceasta tinctura da rezultate bune in tratarea oligomenoreei, dismenoreei, sterilitatii, a corpului galben rezistent in tulburari de menopauza. Diminuează timpul de sangerare. In tratarea unor infectii cronicizate: fistule anale, fistule dentare, plagi greu vindecabile. Este utilă si in anorexie, nevroze, dureri premenstruale. Este si antiinflamatoare. E un purgativ drastic.

Decoct de marul lupului
Se fierb 20 g (2 linguri) de plantă intr-un litru de apa, apoi se lasa sa se raceasca.
Decoctul se foloseste in uz extern pentru spalarea ranilor, a ulceratiilor, a taieturilor, impotriva parazitilor capilari, dar si impotriva parazitilor plantelor – se spala frunzele plantelor cu o bucata de carpa inmuiata in fiertura.
Alifia de marul lupului, galbenele, rostopasca si arnica prezentata mai sus este o reteta proprie, pe care am testat-o personal, insa unguentul de marul lupului poate fi preparat si dupa metode obisnuite, fara a i se adauga alte ingrediente. Este un cicatrizant si un antiinfectios redutabil, fiind folosit pentru zgarieturi, rani inchise (inclusiv cele ramase dupa interventii chirurgicale), arsuri, ulcere pe piele, inclusiv ulcere varicoase.

Unguent de marul lupului
Iata modul meu de preparare:
1. Sase linguri de tinctura de marul lupului se pun pe o farfurioara curata si se lasa sa se evapore pana isi reduc volumul de circa trei ori, obtinandu-se aproximativ doua linguri dintr-o pasta groasa si usor lipicioasa, cu miros puternic de planta. Aceasta pasta este apoi adaugata peste un sfert de pachet de unt (usor inmuiat in prealabil, in apropierea unei surse de caldura, fara insa a fi topit complet), amestecandu-se bine cu o lingura pana la omogenizare deplina. Aceasta combinatie va fi pastrata la frigider.
2. Planta uscata de marul lupului se macina fin cu rasnita electrica de cafea, dupa care se cerne de doua ori printr-o sita de faina alba. Se iau trei lingurite din aceasta pulbere extrem de fina si se pun in untul clarifiat, atunci cand acesta ajunge la o consistenta semi-lichida. Se amesteca foarte bine, pana cand se omogenizeaza perfect. Se pastreaza la frigider. (Ioan Marcus din Aiud, pasionat de fitoterapie, Foto: commons.wikimedia.org)
Pe domnul Ioan Marcus il puteti contacta la numarul de telefon 0745.558.868 sau la adresa de e-mail Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

avtokum.com/
http://utis.org.ua/