Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Articole Unguent antireumatic complex

Unguent antireumatic complex

Email Imprimare

Astazi va prezint un unguent antireumatic complex, care si-a demonstrat pe deplin eficienta. Este o reteta proprie pe care o puteti folosi cu incredere. Acest preparat este indicat in reumatism cronic, artrita, guta, paralizie, carcei la picioare, sciatica, spondiloza, hernie de disc.

Ingredientele sunt urmatoarele:
50 de flori de galbenele (Calendula officinalis), 50 de flori de coada soricelului (Achillea millefolium), 50 g de flori de musetel (Matricaria chamomilla), 10 g (2 lingurite) de radacina de tataneasa (Symphytum officinale), 10 g (2 lingurite) de dragaica lipicioasa (Galium aparine), partea aeriana a plantei, 10 g (2 lingurite) de sanziene galbene (Galium mollugo), partea aeriana, 10 g (3 lingurite) de flori de arnica (Arnica montana), 10 g (2 lingurite) de sunatoare (Hypericum perforatum), partea aeriana, 20 g de piper de Cayenne (Capsicum annum) sau ardei iute rosu, 10 g (3 lingurite) de foi de dafin (Laurus nobilis), 10 g (1 lingurita) de scortisoara (Cinnamomum zeylonicum), 10 g (1 lingurita) de cuisoare (Eugenia caryophillata), 10 g (1 lingurita) de coaja de salcie (Salix alba), 10 g (1 lingurita) de muguri de plop negru (Populus nigra), 10 g (2 lingurite) de pedicuta (Lycopodium clavatum), partea aeriana, 10 g (2 lingurite) de fructe de ienupar (Juniperus communis), 10 g (3 lingurite) de frunze de frasin (Fraxinus excelsior), 10 g (2 lingurite) de frunze de menta (Mentha piperita), 10 g (3 lingurite) de frunze de tuia (Thuja occidentalis), 10 g (3 lingurite) de flori de levantica (Lavandula angustifolia), 10 g (2 lingurite) de fructe de macese (Rosa canina), 10 g (2 lingurite) de fructe de catina (Hippophaë rhammoides), 10 g (3 lingurite) de spanz, radacina sau frunze (Helleborus purpurascens), 10 g (3 lingurite) de frunze de ginkgo biloba (Ginkgo biloba), 10 g (2 lingurite) de radacina de ghimbir (Zingiber officinale), 10 g (2 lingurite) de cimbru de gradina, partea aeriana (Satureja hortensis), 10 g (3 lingurite) de frunze de nuc (Juglans regia), 10 g (3 lingurite) de frunze de salvie si echinacea, 100 g de frunze de urzica vie (Urtica dioica).

Mod de preparare:
Toate plantele de mai sus se maruntesc (folositi plante uscate bine!) si se fierb intr-un kilogram de untura de porc (nesarata), pana sfaraie. In prealabil, compozitia se amesteca bine. Aceasta operatiune se repeta doua zile de-a randul (pana la topire). In a treia zi, incalziti preparatul pana la topire si il strecurati in recipiente de sticla sau in cutiute goale de medicamente, din material plastic, cu capac sau dop. Se etichetează. Untura poate fi inlocuita cu margarina sau unt. Puteti adauga 30 g ceara de albine si 20 g rasina de brad, dar nu este neaparat necesar.
Intr-un alt vas, se topesc ceara si rasina. Cele doua compozitii se amesteca impreuna.
Se unge locul afectat de boala de cate ori este nevoie.

O alta varianta, pe care o folosesc acum, este cea cu crema de baza. Aveti nevoie de 250 ml ulei de masline, 200 g unt topit si 50 g ceara de albine. In crema de baza se fierb plantele timp de 1 saptamana (in fiecare zi), apoi se strecoara. La sfarsit, cand totul este gata, se adauga ceara de albine. Mai pot fi adaugate diferite uleiuri volatile. (Ioan Marcus din Aiud, pasionat de fitoterapie)
Pe domnul Ioan Marcus il puteti contacta la numarul de telefon 0745.558.868 sau la adresa de e-mail Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.