Sfecla rosie, des consumata de romani, este o leguma minune

Imprimare

Sfecla rosie, leguma ce o consumam frecvent sub diverse forme (cel mai mult ca muratura), este un medicament natural, caci are foarte multe proprietati benefice organismului. Datorita continutului ridicat de vitamine, este buna pentru tratarea ficatului, diverse boli de sange si chiar in cazurile de cancer. Contine vitamine, fibre si minerale care stimuleaza sistemul imunitar. Mai nou, am aflat despre sfecla (pur intamplator) ca incetineste procesul de imbatranire.

Sfecla rosie contine multe substante nutritive, precum vitamina A, vitaminele B1, B2, B6, vitamina C, sodiu, calciu, sulf, cupru, fier, iod, potasiu, zinc si antioxidanti, fiind recomandata si celor care au probleme cu inima, caci previne si trateaza bolile de inima. Previne cancerul, fiind eficienta mai ales in cazul cancerului de colon; este un puternic detoxifiant al organismului: stimuleaza tranzitul intestinal si curata ficatul de toxine; are un continut ridicat de fier si previne bolile de sange si elimina surplusul de apa din organism.
Daca ne intoarcem in timp, in vechime romanii o cunosteau mai mult ca un remediu natural impotriva febrei. In Grecia Antica, sfecla rosie era atat de pretuita, incat, potrivit unui mit, a fost oferita pe o tava de argint zeului Apollo. Stiati aceste lucruri despre sfecla rosie, dragi cititori Dacic Cool? (Maria Gherghely, Foto: Stock.XCHNG)

http://allurecosmetics.com.ua/
www.psy-practice.com/