Nuci pentru minte si trup

Imprimare

Stiati ca nucile se utilizeaza ca hrana concentrata pentru astronauti? Miezul de nuca este un aliment complet, foarte bogat in calorii, grasimi si saruri minerale. Este unul din fructele cu cea mai mare valoare calorica. Miezul de nuca poate fi un real inlocuitor al carnii, fiind ideal pentru vegetarieni. Nucile sunt bogate in lipide si grasimi vegetale, benefice pentru sanatate. Potrivit studiilor, nucile ajuta la scaderea glicemiei, tensiunii arteriale si a colesterolului. Nuca este un bun remediu pentru imbunatatirea memoriei, un energizant si un leac minunat contra oricaror boli mintale sau a durerilor de cap. Nuca se situeaza in fruntea listei vegetalelor bogate in antioxidanti, ceea ce inseamna ca reduce efectele imbatranirii organismului.

Miezul de nuca este unul dintre cele mai vitalizante ┼či nutritive alimente cunoscute si o minune pentru organism in timpul anotimpului rece. Furnizeaza atat vitamine (B, E), cat si minerale (magneziu, fosfor, fier, potasiu). Aceasta bogatie in minerale il recomanda in spasmofilie. Studiile demonstreaza ca nucile au calitati antitumorale. In nuci se gasesc substante care incetinesc cresterea si aparitia tumorilor.
Desi au multe calorii, acestea provin din grasimi sanatoase Omega 3 si de aceea putem spune ca nucile consumate moderat nu ingrasa. Cantitatea mare de grasimi si fibre face ca senzatia de satietate sa fie mai mare decat in cazul altor "gustari". Corpul nu poate functiona fara grasimi. Chiar daca o anumita perioada de timp el compenseaza lipsa lor din alimentatie, asta duce pe termen lung la tulburari grave de metabolism. Includerea nucilor in regimul de slabire este o alegere buna pentru sanatate. Prin coacere sau prajire nucile isi pot pierde o serie de nutrienti si de aceea este preferabil sa mancam nuci natur, nepreparate termic. Cumparati nuci fara coaja in cantitati mici, deoarece au tendinta de a rancezi rapid.
Nucile se pastreaza intr-un spatiu aerisit, racoros, la intuneric, in strat gros de maximum 15 cm (in primele doua saptamani dupa recoltare se rascolesc zilnic, pentru a preveni mucegairea) sau in saci de panza. Durata pastrarii, in conditii bune, este de 1-1,5 ani.
Adaugati nuci in salatele dumneavoastra, in iaurtul de la micul dejun, luati-le intr-o punguta in geanta, pentru a le consuma intre mese, la serviciu sau pe drum.
Nucile nu provoaca tulburari si dificultati de digestie, daca sunt corect asociate. Datorita continutului lor bogat in grasimi, felurile de mancare asociate trebuie sa fie usoare, nici intr-un caz nu le combinati cu carne. Miezul de nuca face cat o farmacie. Nucul este considerat regele pomilor. Nu refuzati sa mergeti la batut nuci! (Aglaea Ciubotaru, Foto: Stock.XCHNG)

http://allurecosmetics.com.ua/
www.profitinvestblog.com/