Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Articole De la cititori: Unguent pentru coxartroza

De la cititori: Unguent pentru coxartroza

Email Imprimare

Am primit o noua scrisoare din partea domnului Ioan Marcus din Aiud, cititorul nostru fidel. Ca de obicei, alaturi de scrisoare a venit si reteta unui unguent.
Am avut un pic de timp liber si am profitat de ocazie - aveam un manuscris cu prepararea Unguentului pentru coxartroza si l-am introdus in calculator. Inca nu am preparat acest unguent (din cauza costurilor - de exemplu untul s-a scumpit, cel mai ieftin costa acum la noi 6,99 lei), dar o sa-l prepar.
Daca veti publica aceasta reteta si descrierea coxartrozei, atunci va rog sa specificati din nou ca doritorii, cei care doresc sa ceara diferite informatii de la mine ma pot suna dupa ora 18 seara. Acum am inca un numar de telefon, deci pot fi apelat fie la 0745.558.868 (Orange), fie la 0730.483.297 (Vodafone), dupa ora 18.00.
Revista Dacic Cool este o mireasma, un leac placut pentru oamenii bolnavi, pentru cei in suferinta, este un leac alinator. De pe Dacic Cool reiese ca si noi avem medicamente naturiste foarte bune si ieftine, plus produse apicole, care sunt o binecuvantare pentru noi toti (si pentru cei sanatosi, care consuma mierea in loc de zahar). Va doresc numai bine si sanatate, in continuare doresc binecuvantarea Cerului asupra dumneavoastra.
– Ioan Marcus, Aiud.

Coxartroza - Definitie, tratament, unguent
Coxartroza este o afectiune cronica degenerativa a soldului, numita si artroza coxo-femurala sau artroza soldului. Reprezinta localizarea reumatismului cronic degenerativ la nivelul soldului. Cartilajul articular, care este neted şi lucios, se macina, oasele venind in contact direct („os pe os”), determinand astfel durerea si întepenirea soldului (rigiditate).

Simptome
Primul semn de coxartroza poate fi o stare de disconfort si rigiditate in zona inghinala, a fesei sau a soldului, la trezire. Durerea se accentueaza la efort si se amelioreaza in timpul repausului.
Daca coxartroza nu este tratata, boala progreseaza pana cand durerea devine permanenta, iar repausul devine ineficient. Articulatia soldului se blocheaza incetul cu incetul si se inflameaza. Pot aparea chiar si formatiuni osoase (ciocuri) la nivelul articulatiei.
Concomitent cu durerea isi va face aparitia rigiditatea articulara, fapt care determina efectuarea anevoioasa a unor activitati sau miscari precum aplecarile, mersul pe teren accidentat sau urcarea unei pante. Cand artroza unilaterala incepe sa avanseze, persoana afectata va avea tendinta de a schiopata sau de a trage dupa sine membrul afectat, fara sa il indoaie.

Tratamente naturiste
Se aplica frunze de varza proaspete pe locurile dureroase si comprese cu aburi din ceai de coada calului sau comprese cu branca ursului (crucea pamantului, talpa ursului, urechea porcului).
Se aplica o cataplasma cu mustar negru sau cu hrean ras, amestecate cu putina apa fierbinte, atat cat sa se formeze o pasta, care se aplica pe un tifon cu care se inveleste locul dureros.
Se maseaza locurile dureroase cu tinctura de tataneasa sau galbenele ori cu alifie preparata din aceleasi plante (tataneasa sau galbenele).
Se poate aplica peste noapte pe locul dureros pedicuta amestecata cu putina apa calda.
Se pun local comprese cu bitter suedez timp de 4 ore.
Se beau ceaiuri din urzica, frasin, coacaz, cretusca si coada calului, cate 2 linguri la 250 ml de apa clocotita.
Vara, se recomanda baile cu frunze si tulpini de rosii. Acestea se fierb timp de 1 ora in apa, apoi se scutura si se folosesc.
Se fac bai cu paie uscate de ovaz sau scuturatura de fan, circa 10 grame la 5 litri de apa clocotita. Se strecoara si se adauga in apa de baie, timp de 21 de zile.
Se recomanda „mantaua spaniola” de 2 ori pe saptamana.
Ceai diuretic: infuzie din coada calului sau urzica, cate 3 cesti pe zi.
Se practica mersul descult prin roua si nisip, precum si gimnastica medicala.
Se spala zilnic picioarele cu apa rece si otet, seara, timp de 1 luna.
Reflexoterapie prin masarea punctelor specifice fiecarei boli.
Infuzie combinata de urzica si coada calului: Se adauga 1-2 lingurite de amestec in parti egale la 250 ml de apa clocotita si se lasa 15 minute la infuzat. Se administreaza cate o cana de 2-3 ori pe zi. Urzica are efecte antireumatice, iar coada calului mineralizeaza si contribuie la consolidarea tesutului conjunctiv, inclusiv in articulatii.
Cimbrul amelioreaza durerile si reduce rigiditatea articulara. Se beau 2 cani pe zi dintr-o infuzie preparata din 1-2 lingurite de planta maruntita adaugate la 250 ml de apa clocotita sau se pot face frictiuni cu ulei de cimbru. Acesta se obtine astfel: se umple o sticla cu cimbru maruntit, iar deasupra se adauga ulei de floarea-soarelui, atat cat sa depaseasca cu 3-4 cm cantitatea de planta. Se lasa 14 zile la macerat si se fac frictiuni de 2 ori pe zi.
Maceratul de coada-calului se utilizeaza pentru bai de sezut. Pentru prepararea sa vom adauga 200-300 g de planta uscata la 5-6 litri de apa, lasand amestecul la macerat 10 ore. Apoi preparatul se incalzeste, se filtreaza si se adauga in vasul destinat efectuarii procedurii. Baia va avea o durata de 20 de minute.
Tinctura din radacini de tataneasa va fi utilizata pentru masarea zonelor dureroase in afectiunile osteo-articulare. Radacinile se curata cu o perie, se spala, se taie marunt si se pun intr-o sticla in care se adauga rachiu de secara. Aceasta se lasa acoperita, timp de 14 zile, la soare. Masajul local se efectueaza de 2-3 ori pe zi.
Infuzia din amestec de frunze de coacaz negru, frasin si nuc se foloseste pentru bai zilnice, efectuate timp de o luna, pentru ameliorarea disconfortului si imbunatatirea functiei articulare. Se pun 2-3 pumni de frunze din amestec intr-o oala de 10 litri cu apa in clocot. Se lasa 15-20 de minute, apoi se strecoara si se adauga la apa de baie, aflata la 40 de grade. Tratamentul se repeta de 3 ori pe an.
Daca exista si ciocuri, atunci trebuie urmat si un tratament contra depunerilor de saruri si de calciu. Extractele din soia fac sa dispara ciocurile (osteofitele cauzate de spondiloza cervicala insotita de dureri de cap).
Este utila si folosirea alifiei din untul pamantului, a cremei Celadrin si a capsulelor Celadrin. Capsulele actioneaza la nivelul intregului aparat locomotor, muscular si tegumentar (articulatii, coloana, muschi, piele), iar unguentul actioneaza local, acolo unde este aplicat.
Crema Celadrin este utila in tratarea urmatoarelor afectiuni. Avand extraordinare proprietati antireumatice, antiinflamatoare si analgezice, acest preparat natural este indicat in reumatism, orice forma de artroza (gonartroza, coxartroza, artroza umarului, artroza gleznei, artroza generalizata), artrita, poliartrita reumatoida, poliartrita juvenila, spondilita anchilozanta, dureri de spate si coloana, spondiloza cervicala, spondiloza lombara, hernie de disc, discopatie lombara, tendinite, luxatii, entorse, ruptura de ligament, intinderi musculare, dureri articulare (artritice, reumatice), dureri de spate (coloana), dureri musculare. Pentru ca tratamentul sa fie complet si eficient, recomandarea este ca in primele 2-3 luni sa se foloseasca in paralel capsule si unguent (capsule Celadrin, crema Celadrin). Perioada minima este de 3 luni de zile, fara pauza.

Prepararea unguentului pentru coxartroza si artroza (reteta proprie)
Ingrediente (plante): arnica (Arnica montana) – flori; branca ursului (Heracleum sphondylium) - infuzii, comprese; cimbru - amelioreaza durerea, reduce rigiditatea articulara; coacaz negru - frunze, amelioreaza disconfortul, imbunatateste functia articulara; coada calului - ceai, comprese; curcuma; foi de dafin  - pentru reumatism cronic; frasin - frunze, amelioreaza disconfortul, imbunatateste functia articulara; frunze de varza proaspata – comprese; frunze si fructe de castan salbatic; frunze si tulpini de rosii; frunze de vita-de-vie; ghimbir - radacina (Zingiber officinale); hrean ras (Armoracia rusticana) - cataplasma, afectiuni osteoarticulare; ienupar – fructe; maghiran – frunze; marul lupului – frunze; mustar negru (Brassica nigra) – cataplasma; nuc - frunze, amelioreaza disconfortul, imbunatateste functia articulara; pedicuta (Lycopodium clavatum) - compresa cu apa calda; rozmarin – frunze; scuturatura de fan; spanz - radacina (Helleborus purpurascens); sunatoare - partea aeriana; tapasnic cu flori galbene - partea aeriana (Galeopsis speciosa); tataneasa (Symphytum officinale) - tinctura si alifie, afectiuni osteoarticulare; usturoi ras; ardei iute - 1-2 bucati la 2 kg de unguent, 1 bucata in decoct.
Mod de preparare: Se folosesc plante bine uscate, dar se pot folosi şi plante proaspete (in acest caz se pune o cantitate dubla). Plantele se maruntesc, se zdrobesc (daca se macina pulbere, se strecoara mai greu, caci plantele absorb mult din unguent). Se pun cantitati egale din plante, mai exact din fiecare planta cate o lingurita.
Se topeste untul, iar in topitura se fierbe amestecul de plante pana sfaraie, apoi se ia de pe foc si se lasa in repaus. A doua zi se incalzeste preparatul pana la topire, iar se ia de pe foc, se lasa in repaus, a treia zi din nou se incalzeste preparatul pana la topire, se ia de pe foc, se lasa în repaus. A patra zi se mai incalzeste odata preparatul pana la topire, se strecoara cu ajutorul unei strecuratori mai mari (ca de ceai, tip sita), in care se pun 2-3 straturi de tifon.

Se poate adauga si gelatina la unguent. In acest caz se prepara doua amestecuri (identice) de plante. Inainte cu o zi de strecurarea unguentului se prepara gelatina. In apa care urmeaza sa se prepare gelatina se fierbe amestecul de plante (500-600 ml de apa). Fierberea plantelor in apa poate dura 10-15 minute. Se lasa apoi sa se traga timp de 10-15 minute, dupa care se strecoara. La 200-300 ml de fiertura (apa, decoct) se adauga 50 g de gelatina alimentara si se amesteca bine. Dar cine doreste poate amesteca in apa/decoct strecurat cateva pliculete de sulfat de glucozamina (eu folosesc Dona, 2-3 pliculete a cate 1,5 g). Se mai poate dizolva in decoctul strecurat si calciu (tableta), pe urma se adauga gelatina alimentara si se amesteca bine. Se lasa asa pana a doua zi.
Dupa strecurarea unguentului se pot topi ceara de albine, rasina de brad (eu folosesc tamaie), care se adauga la unguentul topit, amestecandu-se bine. Se topeste pe baia de apa gelatina si se amesteca cu unguentul topit. Se mai poate adauga uleiuri volatile: menta, eucalipt, ienupar, brad, rozmarin, lavanda (la 2 kg de unguent, eu pun cate 5 ml ulei volatil din fiecare). Se mai pot pune 1-2 fiole de xilina, 25 ml spirt de oase. Toate aceste componente-ingrediente se amesteca bine cu unguentul de baza, apoi se mai strecoara o data.
La cald, in stare lichida, se toarna unguentul in cutiute pentru unguente sau borcanase cu dop, se eticheteaza (se scrie numele produsului-unguentului, la ce este bun si data).
Unguentele, alifiile naturiste se aplica la fel ca unguentele farmaceutice: se unge locul afectat de boala de 2-3 ori pe zi sau la nevoie (la durere).
Mentionez din nou ca eu inca nu am preparat si incercat acest unguent, dar o sa-l prepar in curand. (Ioan Marcus din Aiud, pasionat de fitoterapie)

Pe domnul Ioan Marcus il puteti contacta la numerele de telefon 0745.558.868, 0730.483.297 (dupa ora 18.00), dar si la adresa de e-mail Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.