Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Articole 5 remedii naturale care inlatura rapid durerea de gat

5 remedii naturale care inlatura rapid durerea de gat

Email Imprimare

Durerea in gat este una din tulburarile cele mai suparatoare ale sezonului rece, insa nici vara nu suntem scutiti de astfel de probleme, mai ales atunci cand consumam bauturi foarte reci. Atunci cand apar primele semne de disconfort la inghitire, trebuie actionat imediat, pentru ca afectiunea sa nu ia amploare. Va prezentam 5 remedii la indemana oricui pentru combaterea rapida si eficienta a durerilor de gat:

1. Mierea cruda. Este unul din remediile pe care bunicii nostri il foloseau foarte des in afectiunile respiratorii, dar si in alte afectiuni. Si astazi putem folosi cu succes acest minunat dar al naturii, iar pentru eficienta maxima este recomandat sa folosim mierea cruda, fie singura, fie in combinatie cu laptisor de matca pur sau chiar cu polen. Produsele apicole au, printre alte proprietati, si o mare actiune antibiotica si antiinflamatoare, asadar au o putere foarte mare de a combate infectiile. Spre deosebire de medicamentele alopate, produsele apicole nu au efecte secundare, ci doar beneficii.
2. Otetul de mere. Are si el proprietati antibacteriene. Se poate folosi diluat intr-un pahar cu apa calda, cu care sa se faca gargara. Atentie! Cand este vorba despre afectiuni respiratorii sau de simplele dureri in gat, nu se recomanda apa fierbinte (asa cum sunt obisnuiti multi oameni), nici ceaiul fierbinte, ci doar calde, pentru a nu spori inflamatia.
3. Scortisoara. Face parte si ea din remediile folosite impotriva racelilor inca din cele mai vechi timpuri. Fie ca o folositi sub forma de pulbere, fie sub forma de bete, scortisoara va decongestiona caile respiratorii. Puteti face ceaiuri de musetel sau menta, in care sa adaugati si scortisoara sau, pentru efecte mai rapide, puteti amesteca un varf de lingurita de praf de scortisoara intr-o lingura de miere cruda.
4. Ceapa. Va mai amintiti de ceaiul de ceapa de pe vremea bunicilor? Si de faptul ca acesta facea sa treaca pana si cea mai persistenta tuse? Ei bine, ceapa are proprietati antiinflamatorii si antibiotice, iar ceaiul din foi de ceapa combate si durerile in gat. De asemenea, un efect foarte bun il are si ceapa coapta. Poate ca ceaiul de ceapa nu are tocmai o savoare foarte placuta si de aceea nu este atat de iubit de copii, insa se poate indulci cu miere. Nici acesta insa nu se consuma fierbinte. Se lasa sa se racoreasca, apoi se adauga mierea.
5. Salvia. Este o planta folosita in special pentru aroma sa, fiind cunoscuta drept condiment in bucatariile europene si nu numai. Pe langa aroma sa puternica, salvia are si proprietati antibacteriene si digestive. Ceaiul de salvie, preparat din frunzele uscate, doua linguri la o cana de ceai, este un remediu excelent impotriva durerilor de gat, dar si pentru decongestionarea cailor respiratorii.

Sursa: www.greenme.it
Foto: pixabay.com







Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.