Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Articole Combate infectiile respiratorii cu miere si cimbru

Combate infectiile respiratorii cu miere si cimbru

Email Imprimare

Sa recunoastem: mierea este un produs miraculos. Nectarul florilor este transformat, ca intr-un fel de ritual magic, de catre albine, intr-un elixir dulce si tamaduitor. Nu e de mirare ca omenirea, de la inceputul sau, a folosit acest remediu pentru combaterea unei palete variate de afectiuni.
Fie ca vorbim despre schimbari bruste de temperatura sau de perioade reci mai indelungate, mierea este unul dintre cele mai cunoscute si folosite remedii pentru ameliorarea simptomelor asociate infectiilor respiratorii, cum ar fi durerea in gat, tusea si chiar febra.

Cimbrul este o planta medicinala folosita si ea din cele mai vechi timpuri pentru proprietatile sale terapeutice. Substanta activa care a transformat-o intr-o planta tamaduitoare este timolul. Acesta este un ingredient activ care confera plantei proprietati antiinflamatorii si antibacteriene. Iata de ce, atunci cand amigdalele sunt infamate, se poate face gargara cu infuzie de cimbru pentru ameliorarea durerilor. Timolul este si un antioxidant care distruge radicalii liberi.
Atat mierea, cat si cimbrul sunt cunoscute si apreciate ca fiind remedii de leac in numeroase afectiuni. Din combinatia acestora nu poate rezulta decat un amestec binefacator pentru sanatate.
Iata cum preparati amestecul care va poate scapa de neplacutele infectii respiratorii, dar si de boli ale plamanilor: aveti nevoie de jumatate de borcan de miere (150 g) si 40 g cimbru uscat. Amestecati bine. Este indicat sa folositi miere cu o consistenta mai lichida, cum e cea de salcam, insa se poate face amestecul cu orice fel de miere. Daca aceasta insa este prea dura si nu se poate amesteca bine, se poate adauga un pic de apa (fiarta si apoi racita). Amestecul se tine la temperatura camerei timp de doua saptamani. In fiecare zi se iau cate doua linguri, una dimineata si una seara, pentru preventie si de trei ori pe zi pentru combaterea afectiunilor respiratorii sau a bolilor de plamani deja instalate.

Sursa material: www.healthandhealthyliving.com
Foto: www.healthandhealthyliving.com


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.