Miere si ghimbir – o combinatie medicament

Imprimare

Inca din cele mai vechi timpuri, ghimbirul a fost folosit ca remediu, condiment, aliment si ajutor in frumusete. Se spune ca s-ar fi nascut pe meleagurile chinezesti, insa astazi el creste in foarte multe locuri din lume, inclusiv Asia, India sau Africa. Ghimbirul este folosit in bucatariile din intreaga lume pentru aroma sa puternica redata de uleiurile esentiale din radacina. Daca va intrebati de unde puteti procura ghimbir, ei bine, in magazinele de specialitate gasim ghimbir proaspat, pudra de ghimbir, sirop sau tinctura de ghimbir.

Cu proprietatile sale antibacteriene, antifungice si antioxidante, nu e de mirare ca ghimbirul este un remediu din ce in ce mai cautat si mai folosit. Acesta are si calitati antialergene si antiinflamatoare, dar are si capacitatea de a stimula regenerarea celulara, fiind adesea folosit cu succes in cazul recuperarii dupa anumite boli grave, dar si in preventie.
Ghimbirul este si un excelent combatant al artritei. Combinat cu miere, acesta creeaza un amestec magic, despre care se spune ca ar combate si celulele canceroase. Iata cum se prepara minunatul remediu: se spala doua radacini mari de ghimbir, se taie bucati si se dau prin blender. Amestecati cu jumatate de kilogram de miere cruda. Din acest amestec se ia cate o lingura de 3-4 ori pe zi. Atentie! Folositi intotdeauna lingura de ceramica, de sticla sau de lemn si niciodata pe cea de metal.
Pentru intarirea sistemului imunitar, este suficient sa luati 1-2 linguri din acest amestec pe zi. Rezultatele se vor face simtite in cateva zile de la inceputul curei.
Sursa material: www.healthandhealthyliving.com
Foto: www.healthandhealthyliving.com