Cum sa-ti prepari singur un antibiotic natural

Imprimare

E adevarat, traim intr-o epoca in care farmaciile sunt pline de fel de fel de medicamente, gata sa ne rezolve cat mai repede orice problema de sanatate avem. Cu toate acestea, gama de afectiuni a luat amploare, iar starea generala de sanatate a oamenilor pare a fi din ce in ce mai fragila. De ce? Pentru ca facand abuz de medicamente, de cele mai multe ori chiar si fara sfatul medicului, sistemul imunitar este din ce in ce mai slabit.
Pentru ca sezonul rece inseamna si valuri de gripa sau de infectii respiratorii, este bine sa stiti ca a alerga in farmacie dupa antibiotic nu e o solutie inteleapta. Mult mai sigure sunt solutiile naturale.

Iata un antibiotic puternic natural, pe care poti sa ti-l prepari si singur: ai nevoie de un catel de usturoi, 2 linguri de miere, o lingura de pudra de ghimbir, o jumatate de lingura de ardei iute macinat, o jumatate de lingura de  scortisoara, 100 ml de suc de lamaie. Se toarna sucul de lamaie intr-un bol, se adauga catelul de usturoi maruntit foarte bine, pudra de ghimbir, ardeiul iute macinat si scortisoara. Se amesteca toate foarte bine, iar mierea se adauga la final. Siropul obtinut astfel se lasa sa se odihneasca la temperatura camerei pentru 3 ore, dupa care se pastreaza intr-un recipient acoperit, la frigider.
Toate ingredientele folosite pentru acest sirop au printre proprietati stimularea imunitatii, asadar mixul dintre usturoi (cunoscut inca din vechime pentru calitatile sale antibiotice), ghimbir (un puternic regenerant si antioxidant), dar si celelalte ingrediente poate fi folosit cu succes pentru a preveni infectiile respiratorii specifice sezonului rece. Mierea, in special mierea cruda (care isi pastreaza integral calitatile) are o influenta excelenta asupra sanatatii fizice, dar si psihice. Astfel, ea stimuleaza regenerarea celulara, mentinand tineretea, dar este si unul dintre cei mai buni sustinatori ai imunitatii.
Pentru mentinerea unei stari generale bune si pentru preventie, se ia din acest amestec cate o lingura in fiecare dimineata, iar pentru combaterea racelilor sau a simptomelor gripei, se poate lua chiar si de trei ori pe zi.

Sursa material: www.livingtraditionally.com
Foto: www.livingtraditionally.com