Produse naturale cu proprietati antibiotice

Imprimare

Antibioticele moderne au distrus imunitatea naturala, iar utilizarea lor excesiva a devenit recent o epidemie. Antibioticele din farmacie distrug bacteriile folositoare din intestinele noastre si conduc la crearea de superbacterii nocive, care sunt extrem de rezistente la medicamentele prescrise. In loc sa continuam diminuarea capacitatii naturale a organismului de a se opune multor boli, putem folosi ca antibiotice produse naturale si ierburi. Mai jos gasiti cele mai populare produse naturale care au proprietati antibiotice.

Astragalus este un produs tonifiant pentru organism. Proprietatile sale benefice sunt cunoscute de mii de ani, este utilizat in medicina chineza pentru a intari sistemul imunitar si a combate stresul fizic, mental si emotional. Cercetarile moderne au demonstrat ca poate fi eficient in tratamentul racelilor, in protejarea ficatului si, de asemenea, tine la distanta virusii.
Ceapa are proprietati antibacteriene, antiseptice si, in general, intareste sanatatea. Stramosii nostri credeau ca daca omul va suge ceapa cruda, se va vindeca, deoarece poate absorbi boala direct din organism. In scopul protejarii casei de bacterii nedorite si microbi, puteti tine ceapa tocata pe o farfurie.
Varza are proprietati antimicrobiene, poate distruge toate tipurile de bacterii malefice. Interesant este faptul ca proprietatile benefice ale verzei cresc in timpul fermentatiei sale.
Mierea. Oamenii de stiinta au descoperit ca mierea contine un ingredient secret numit defensin-1, care este o proteina adaugata de albine in miere la producerea sa. Mierea este un antibiotic natural, care distruge bacteriile nocive si protejeaza organismul impotriva bolilor.
Scortisoara. In medicina populara, scortisoara se folosea ca un antibiotic natural, de secole. Oamenii de stiinta au descoperit ca scortisoara nu este doar un antibiotic natural, dar si un antioxidant; ea stimuleaza sistemul imunitar.
Salvia este o solutie naturala pentru bolile tractului respirator superior, ajuta la boli de stomac, reduce febra, este eficienta contra racelii si gripei.
Cimbrul. Frunzele si uleiul de cimbru sunt antibiotice naturale foarte eficiente. Timolul, continut in uleiul de cimbru, are proprietati antimicrobiene, antifungice si antiprotozoare.
Rozmarinul se intrebuinteaza pentru vindecarea bolilor tractului gastrointestinal si a sistemului nervos.
Mararul este un concentrat natural de antibiotic vegetal. Datorita actiunii sale bactericide, mararul suprima microflora patogena si imbunatateste metabolismul.
Coriandrul - un antibiotic natural. Usureaza durerile, spasmele, crampele si greata, stimuleaza digestia.
Busuiocul - datorita proprietatilor sale antibacteriene si dezinfectante, protejeaza impotriva multor infectii.
Echinacea are o influenta antibacteriana, antivirala, antiinflamatoare asupra organismului.
Cucurma - antibiotic natural, "un leac pentru toate bolile". Are proprietati stimulatoare si anestezice.
Usturoiul - antibiotic universal, folosit in Rusia de veacuri ca un remediu antibacterian, antiviral si antifungic.
Ghimbirul - antibiotic natural si antiseptic. Intareste sistemul imunitar.
Uleiul de oregano - antibiotic puternic. Distruge microbii si parazitii.
Frunzele de maslin - unul dintre cele mai puternice si mai vechi antibiotice naturale.
Extractul de seminte de grepfrut are o activitate antibacteriana si antivirala foarte puternica, dar spre deosebire de antibioticele obisnuite, care actioneaza selectiv asupra bacteriilor, extractul are un efect devastator asupra bolilor cauzate de bacterii, germeni, paraziti, fungi si virusi.
Uleiul de mustar are proprietati antibacteriene si antihelmintice.

Sursa: Antena Satelor