Miercuri, 24 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Articole Ridichea neagra, leac pentru tuse

Ridichea neagra, leac pentru tuse

Email Imprimare

Ridichiile negre sau de iarna, desi mai putin consumate la noi, sunt recomandate de catre medicina naturista in rezolvarea unor probleme de sanatate, dintre care cea mai cunoscuta este tusea rebela. Nutritionistii o recomanda mai ales in dietele de sezon rece, deoarece contine antioxidanti eficienti impotriva racelii si gripei, dar beneficiile sale nu se opresc aici. Ridichea neagra are urmatoarele proprietati curative: ajuta la golirea vezicii biliare, este antiscorbutic (foarte puternic), tonic respirator, sedativ nervos, antialergic, diuretic, aperitiv, digestiv, stimulent al celulei hepatice.

Aceasta leguma contine: esente sulfurate (rafanol), sinalbina, glucotropaeolina, vitaminele B si C, tucoferol, fibre alimentare, saruri minerale: potasiu, sodiu, fier, iod si magneziu. Aceste proprietati o transforma intr-un elixir cu numeroase beneficii si calitati terapeutice asupra starii de sanatate.
Ridichea neagra poate fi folosita cu succes in urmatoarele afectiuni:
1. Afectiuni respiratorii. Ridichea neagra este utila mai ales in cazurile de gripa si raceala, protejand sistemul respirator de infectii. Poate fi folosita cu succes la tuse, nas infundat, dureri de gat, ajutand la eliminarea substantelor nocive din bronhii si plamani. In cazul tusei, se ia o ridiche potrivita ca dimensiune. Se scobeste in interior cu un cutit si se umple golul cu miere. Se lasa intr-un loc cald pentru cateva ore, dupa care se consuma - se bea sucul obtinut si se mananca ridichea.
2. Afectiuni hepatice. Are proprietati depurative si energizante, ajutand la eliminarea toxinelor din ficat. Detoxifiaza ficatul, contribuind la regenerarea celulelor hepatice. De asemenea, se regleaza productia si fluxul bilei, eliminand excesul de bilirubina din sange. Efectele benefice se resimt in cazurile de icter, litiaza biliara, insuficienta hepatica, colecistita, protejand ficatul si vezica biliara de infectii.
3. Lipsa poftei de mancare. Ridichea neagra este indicata la copii pentru combaterea starilor de oboseala si anemie. Tot la copii, ridichea neagra poate fi folosita ca remediu impotriva rahitismului, ajutand la fixarea calciului in oase si la fortifierea organismului.

Puteti citi continuarea pe antenasatelor.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.