Remedii naturale pentru anemie

Imprimare

Anemia, o afectiune cauzata de scaderea cantitatii de hemoglobina sau a numarului de globule rosii din sange, poate fi tratata pe cale naturala, o alimentatie atent conceputa fiind cheia unei vindecari rapide. Aproape jumatate din sangele din organismul omului contine globule rosii care transporta oxigenul la tesut. Prin scaderea globulelor rosii, scade cantitatea de oxigen transportata in organism.

Simptomele anemiei sunt pierderea apetitului, aparitia ametelilor, a zgomotelor in urechi, constipatie, iritabilitate si dureri de cap, tegumente palide. Vitamina B12 este necesara pentru prevenirea sau pentru tratarea ameniei. Aceasta se gaseste in cantitati mari in proteina animala, mai ales in rinichi si ficat, dar si in produsele lactate.

Cauzele anemiei
Lipsa de fier - anemia feripriva poate fi cauzata de lipsa de fier, care ajuta la oxigenarea tesuturilor. Scaderea concentratei de fier din organism duce la oboseala intelectuala si la slabiciunea muschilor. Lipsa fierului din organism este cauzata fie de pierderi de sange, fie de aportul insuficient din alimente.
Absenta vitaminei B12 - anemia pernicioasa este cauzata de lipsa vitaminei B12 care stimuleaza hematopoeza din maduva osoasa.
Anemia hemolitica este cauzata de actiunea anticorpilor asupra globulelor rosii, de pierderi masive de sange (rani, menstruatie abundenta, ulceratii, hemoroizi).
Anemie provocata de afectarea maduvei spinarii, a ficatului ori a tiroidei sau de artrita reumatoida.

Alimente recomandate
O anemie care nu a capatat aspect patologic poate fi usor tratata prin adaos de fier in alimentatie. Sunt recomandate urmatoarele alimente: caise, sfecla rosie, struguri, cirese, curmale, mazare, salata verde, alune, miere, ghimbir, pastarnac, hrean, usturoi, ceapa, nucsoara, dovleac, morcovi, fasole, soia si spanac. Ficatul sau extractul din ficat contine substantele necesare pentru refacerea hemoglobinei. Acidul tanic, prezent in cafea si in ceaiul negru, ca si in produsele lactate, inhiba absorbirea fierului, in vreme ce vitamina C favorizeaza acest proces.

Puteti citi continuarea pe antenasatelor.ro