Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Articole Isopul sau planta sfanta ce induce o stare de buna dispozitie

Isopul sau planta sfanta ce induce o stare de buna dispozitie

Email Imprimare

Isopul, cunoscut inca din timpuri biblice drept planta sfanta, a devenit cunoscuta datorita puterilor sale tamaduitoare, alaturi de cedru, maslin, mirt, scortisoara si de vita-de-vie. Planta era folosita de vechii egipteni in curatarea templelor, iar in timpurile lui Iisus, pentru curatarea ritualica a leprosilor. Romanii au folosit si ei aceasta planta pentru a se proteja impotriva ciumei. Avand origini mediteraneene, isopul este o planta delicata, cu flori violacee, roz sau albe, inmanuncheate intr-o inflorescenta, care apar din luna iulie pana in septembrie. In scop fitoterapeutic si dietetic se utilizeaza toate partile aeriene ale plantei: tulpina, frunze, flori, care pot fi administrate sub forma de pulbere, de macerat sau de infuzie.

Efectele benefice ale isopului se datoreaza unui complex de substante active: minerale (calciu, potasiu, fier, mangan, cupru), glucide, flavonoide, rasini si taninuri. Gratie acestui rezervor de substante, isopul este recomandat in tratamentul unui numar impresionant de afectiuni, printre care bolile respiratorii (astmul bronsic), hepatice (inclusiv ciroza), cardiovasculare (hipertensiune), psihice (schizofrenie) si cancerul. Recent, cercetatorii au descoperit ca isopul detine si proprietati bactericide (distruge bacteriile), antiseptice, astringente, antivirale, cicatrizante, diuretice, expectorante si sedative.
Este un fapt dovedit ca acest remediu natural stimuleaza pofta de mancare si induce o stare de buna dispozitie. Iata care sunt afectiunile in tratarea carora intervine aceasta planta sacra:

1. Afectiunile respiratorii
Isopul este o planta deosebit de apreciata pentru efectele ei expectorante si antiseptice. Cispinocamfona si marubina au un efect emolient asupra secretiilor bronsice si astfel favorizeaza eliminarea lor din arborele bronsic. Administrata sub forma de ceai, aceasta planta este eficienta in tratarea tusei si pe post de decongestionant nazal. Se recomanda infuzia preparata din o lingurita de flori si frunze de isop, in amestec cu o lingurita de flori de coada-soricelului, la o cana cu apa fiarta. Uleiul esential de isop este folosit in cazul bronsitelor sau al racelilor. (www.freeimages.com)

Puteti citi continuarea pe antenasatelor.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.