5 alimente pentru imbunatatirea compozitiei sangelui

Imprimare

Sangele si organele hematopoietice au rolul cel mai important in corpul uman, pentru ca de compozitia sangelui depinde starea de sanatate, starea de spirit, aspectul si starea organelor interne. Din acest motiv, este foarte important consumul de alimente care au un efect benefic asupra compozitiei sangelui. Tinand cont de toate aceste aspecte, expertii propun o lista de produse utile pentru imbunatatirea compozitiei sangelui.

Primul aliment este ficatul, considerat o sursa esentiala de fier. Lipsa acestuia din organism duce la niveluri scazute ale hemoglobinei si, astfel, la diverse boli, cum ar fi anemia. Ficatul mai contine o substanta importanta – heparina, care previne aparitia trombozei si a infarctului miocardic.
Un alt aliment este rodia, recomandata, de multe ori, inclusiv femeilor insarcinate, diagnosticate cu un nivel scazut de colesterol bun. Rodiile contin mult fier si sunt utilizate pentru a dezactiva excesul de colesterol.
Sucul de morcov si sfecla rosie, de asemenea, este considerat cel mai bun medicament natural pentru sange, care ajuta la imbunatatirea compozitiei sale si stimuleaza productia de eritrocite, imbunatateste memoria si dilata vasele de sange.

Puteti citi continuarea pe www.antenasatelor.ro