Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Articole Remedii naturale pentru protejarea ficatului, de la Ayurmed

Remedii naturale pentru protejarea ficatului, de la Ayurmed

Email Imprimare

In emisiunea matinala a postului de radio Antena Satelor, doamna doctor Carla Fabian de la Ayurmed a vorbit despre actiunea benefica a remediilor naturale obtinute din plante, preparate dupa retete ale medicinei traditionale indiene Ayurveda, asupra ficatului, bilei si splinei.
Ficatul este unul dintre cele mai importante si in acelasi timp unul dintre cele mai mari organe ale noastre. Alaturi de splina, el depoziteaza substantele aduse de sange, aflate in tranzit prin organismul nostru. Putem spune, fara sa gresim, ca ficatul este o adevarata "uzina metabolica", pentru ca aici se descompun si se recompun principiile alimentare care ajung in corpul nostru. Ficatul este locul in care acestea se transforma, devenindu-ne utile din punct de vedere nutritional. Iar el lucreaza incontinuu, fara pauza.

E usor de observat, din cele prezentate mai sus, ca ficatul este un organ deosebit de solicitat. E adevarat ca are o capacitate de regenerare extraordinara, mult mai mare decat a altor organe, insa el trebuie protejat. Daca este suprasolicitat, ficatul se poate mari (hepatomegalie), ceea ce va duce la marirea splinei (splenomegalie) si la aparitia unor stari de oboseala accentuata nejustificata, de epuizare, la ingreunarea digestiei sau la pierderea eficientei in activitatile pe care le desfasuram. In timp, ficatul nemaiputand sa faca fata solicitarilor de a elimina toxinele din corp, le depoziteaza, acoperindu-le cu grasimi, cu acel colesterol (steatoza hepatica). De asemenea, ficatul poate suferi inflamatii, virale (cele mai multe tipuri de hepatita) sau nevirale.
In momentul in care ne facem un examen medical, putem vedea daca suferim de afectiuni hepatice. In acest caz, ne putem folosi de remediile fitoterapiei indiene, veche de milenii, care ne recomanda anumite plante care ajuta activitatea ficatului. Specialistii de la Star International Med au creat, sub sigla Ayurmed, un preparat natural din plante care actioneaza eficient la nivel hepatic. Acesta nu are nici un efect secundar si poate fi administrat, desigur, si preventiv. Este vorba de plante cu efect antiinflamator la nivel hepatic si splenic, plante care sa stimuleze functia ficatului, care sa purifice sangele, ajutand astfel ficatul, plante cu efecte detoxifiante, hepatoprotectoare si regeneratoare la nivelul celulei hepatice.
Plantele care au aceste proprietati sunt Katu Rohini, Bhumyamalaki, Bhringaraj si piperul lung indian. Este important, de asemenea, sa aducem un aport suplimentar de fier, pentru a evita starile de anemie care se instaleaza de obicei atunci cand ficatul si splina sunt afectate. Atunci cand avem si tulburari functionale la nivelul fierii, este bine sa luam un supliment alimentar sub forma de sirop, tot de la Ayurmed, care contine, pe langa plantele enumerate mai sus, si plante care au un efect de drenare a bilei, precum fumarita (Fumaria officinalis), aloe, Guduchi, Haritaki si Bhringaraj. Acest sirop mai contine si armurariu (Silybum marianum), o planta binecunoscuta atat de fitoterapia romaneasca, cat si de cea indiana pentru efectele ei de regenerare a celulei hepatice.
Mai multe despre aceste produse si despre alte remedii ayurvedice propuse de Ayurmed puteti afla de pe www.star-ayurveda.ro, de pe www.ayurmed.ro sau de la numarul de telefon 0722.750.111.



Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.