Nucile, hrana nutritiva care mentine organismul sanatos

Imprimare

Consumul de nuci are un rol deosebit de important pentru mentinerea sanatatii, dar si pentru a trata sau ameliora o serie de boli. O hrana nutritiva, care mentine sistemul circulator sanatos si ofera vitamine si minerale importante in dieta. Nucul este plin cu acizi grasi esentiali. Beneficiile de sanatate includ o reducere a colesterolului rau in organism, o imbunatatire a metabolismului si controlul diabetului.

Alte beneficii importante pentru sanatate ale nucilor provin din faptul ca aceste fructe cu coaja lemnoasa au proprietati antiinflamatoare, ajuta la gestionarea greutatii si la stimularea starii de spirit. Se crede, de asemenea, ca consumul de nuci incetineste raspandirea cancerului. Consumul a cateva nuci in fiecare zi ar putea reduce riscul decesului provocat de diabet, cancer sau infarct.
Cercetatorii olandezi au subliniat beneficiile pentru sanatate la persoanele care mananca aproximativ 10 grame de nuci sau alune zilnic. Profesorul Piet van den Brandt, care a condus studiul la Universitatea Maastricht, a declarat ca rezultatele obţinute sunt "remarcabile". Un consum mai mare nu a fost insa asociat cu o reducere sporita a riscului mortalitaţii, a adaugat el.

Sursa: Antena Satelor