Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Articole Remedii de la cititori: Unguente pentru afectiuni cutanate

Remedii de la cititori: Unguente pentru afectiuni cutanate

Email Imprimare

De la cititorul nostru fidel Ioan Marcus din Aiud am primit, de curand, cateva retete proprii pentru unguente din ingrediente naturale (plante), utile in diferite afectiuni ale pielii. Vi le prezentam mai jos!

Alifie din coaja de soc (Sambucus nigra)
Vindeca oparelile, toate ranile si ulcerul varicos, atunci cand este rana deschisa (cand nu este rana deschisa, se recomanda alifia de propolis).
Ingrediente: 1 litru de ceai de coaja de soc, 250 ml ulei comestibil de floarea-soarelui, 3 linguri de miere, ceara de albine (de marimea unui ou de gaina mica).

Mod de preparare: Se aleg bete de soc de 2-3 cm diametru (grosime), care se spala bine, apoi se curata de coaja. Se pune coaja intr-o oala de circa 4 litri si se acopera cu apa. Se fierbe pana cand lichidul din oala capata o culoare inchisa, aproape neagra, se strecoara lichidul si se lasa 2 ore sa se decanteze. Dupa ce s-a decantat, se masoara un litru de lichid, se pune la fiert cu uleiul, mierea si ceara. Se lasa la fiert pana ce ramane jumatate. Dupa ce s-a racit putin, se strecoara printr-un tifon (eu folosesc sita metalica) si se pune la roc racoros, pana a doua zi. Nu raciti forÅ£at, caci amestecul se transforma in bilute. A doua zi, alifia racita, intarita, se pune in cutii.  Deci a doua zi se arunca apa si se aduna deasupra apei alifia, se topeÅŸte alifia si se strecoara in recipiente de sticla sau cutiute goale de medicamente, din material  plastic. Se pastreaza la loc intunecos si rece.

Alifie cu orz verde si salvie
Vindeca ranile si ajuta la disparitia vanatailor.
Ingrediente: 500 g untura de vitel sau unt, 1/2 de manunchi de orz verde, 1/2 de manunchi cu varfuri si frunze de salvie.
Mod de preparare: Se topeste untul si in aceasta topitura se adauga ingredientele de mai sus. Se amesteca bine cu o lingura de lemn, se infasoara vasul intr-o patura, lasandu-l 12 ore. Se reincalzeste preparatul usor si se strecoara prin tifon dublu in recipiente de sticla.
Se pastreaza la rece.

Alifie cu orz verde si radacina de angelica
Vindeca ranile si pruritul (mancarimi ale pielii).
Ingrediente: 500 g untura de vitel sau unt, 1/2 de manunchi de orz verde, 1/2 de manunchi de radacina de angelica (rasa pe razatoare de sticla).
Mod de preparare: Se topeste untul si in aceasta topitura se adauga ingredientele de mai sus. Se amesteca bine cu o lingura de lemn, infasurand vasul in patura, lasandu-l 12 ore. Se reincalzeste usor, amestecand in permanenta pana la 38º C, se strecoara prin tifon dublu in recipiente de sticla corespunzatoare.

Alifie cu pasta de catina
Indicatii: reumatism, eczema, contuzii, hemoroizi, inflamatii de orice fel, prurit si rani diverse.
Ingrediente: 6 linguri de unt sau untura, 1 lingura de lanolina, 3 linguri de pasta de catina.
Mod de preparare: Untul se pune la topit odata cu lanolina, in aceasta topitura se adauga ingredientele de mai sus, se amesteca cu o lingura de lemn, pana la omogenizare. Se infasoara intr-o patura, lasandu-l 12 ore, se reincalzeste preparatul pana la topire si se strecoara prin tifon dublu (eu folosesc o strecuratoare din sita). Aflat inca in stare lichida, se toarna in recipiente corespunzatoare.
Mod de preparare a pastei de catina: fructele de catina se trec prin ciur emailat, 50 g de fructe se folosesc (sau se macina cu rasnita de cafea). La catina pulverizata se pot adauga 25 ml de apa.  Se lasa 5-6 ore.
Sau: 50 g de catina se macereaza timp de 24 de ore in 45 ml de alcool etilic de 87 de grade.

Alifie cu pasta de catina
Indicatii: eczeme, reumatism, contuzii, hemoroizi, diverse inflamatii si rani.
Ingrediente: 6 linguri de lanolina, 3 linguri cu pasta de catina, 1 lingurita fin pulverizata de propolis (adaugata in unt odata cu pasta de catina).
Untul se pune la topit odata cu lanolina. In aceasta topitura se adauga ingredientele de mai sus, se amesteca bine, pana la omogenizare, infasurand vasul intr-o patura, se lasa in repaus 12 ore, se reincalzeste si se strecoara, inca in stare lichida se toarna in recipiente corespunzatoare.

Alifie cu rasina de brad
Utila in furunculoza, panaritiu etc.
Ingrediente: 150 g ceara, 150 g rasina de brad si 150 ml ulei comestibil (floarea-soarelui).
Mod de preparare: Ceara rasa se pune intr-un vas de portelan la bain-marie. Se adauga rasina fin maruntita si uleiul. Se fierbe preparatul timp de 3 ore, amestecand incontinu. Se strecoara prin tifon dublu.
Noi va recomandam cu drag mierea Apidava, mierea romaneasca din inima Transilvaniei.

Pe domnul Ioan Marcus il puteti contacta la numarul de telefon 0745.558.868, dupa ora 18.00, sau la adresa de e-mail Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza . Dumnealui tine sa mentioneze ca nu da consultatii, nici sfaturi.










Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.