Joi, 18 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Remedii Naturale Articole Durerea in gat – remedii naturale care o combat

Durerea in gat – remedii naturale care o combat

Email Imprimare

Frigul, diferentele bruste de temperatura, iesirea din camere supraincalzite in aer liber, la temperaturi scazute, toate acestea pot cauza durerea de gat. Chiar si folosirea frecventa a aerului conditionat este una din cauzele foarte des intalnite ale durerii in gat. Adesea, durerea in gat este asociata cu tuse, senzatie de moleseala sau cu dureri de cap, de aceea este foarte important sa stim cum sa prevenim astfel de disfunctii.

Iata cum putem combate durerea in gat cu ajutorul remediilor naturale:
Gargara cu suc de lamaie. Datorita proprietatilor antibacteriene, lamaia este unul din remediile cele mai des folosite in tratarea durerilor in gat. Cantitatea mare de vitamina C pe care o contine lamaia are o actiune puternica asupra zonei afectate. Gargara cu suc de lamaie se face de trei ori pe zi. Pentru cei care nu suporta gustul puternic al sucului de lamaie, este bine de stiut ca acesta se poate dilua in apa.
Gargara cu salvie si busuioc. Salvia si busuiocul sunt cunoscute ca ingrediente care dau savoare mancarurilor, insa, dincolo de atributul de condimente, atat salvia, cat si busuiocul pot fi excelente remedii impotriva durerii in gat. Iata cum se poate prepara un astfel de remediu: intr-un litru de apa se pun cateva frunze de salvie si cateva frunze de busuioc. Se lasa la fiert cateva minute, apoi se strecoara. Cu infuzia rezultata se va face gargara de cateva ori pe zi, pana la eliminarea completa a senzatiei de disconfort in gat. 
Gargara cu apa si sare. Este un remediu foarte simplu de preparat. In plus, este un dezinfectant cu efect instant. Se pune sare intr-un pahar cu apa calda si se amesteca bine, pana cand se dizolva. Efectele vor fi simtite imediat.
Lemn dulce. Datorita proprietatilor sale antiinflamatorii, lemnul dulce este un excelent remediu impotriva durerii in gat. Spre deosebire de celelalte remedii prezentate mai sus, lemnul dulce este mai usor de acceptat intrucat are un gust mai bun decat infuzia de salvie sau sarea dizolvata in apa. Astfel, lemnul dulce se poate mesteca, dar se poate face si infuzie. Intr-un litru de apa se pune un betisor de lemn dulce si se lasa la fiert un sfert de ora. Aceasta infuzie se lasa la racit si apoi se bea, in mai multe reprize pe zi.
Curcuma si miere. Remediul natural pe baza de curcuma si miere are o actiune foarte puternica, stimuland sistemul imunitar. Iata cum se prepara: doua linguri de miere se amesteca cu jumatate de lingura de curcuma. Din acest amestec se ia cate o jumatate de lingura, de mai multe ori pe zi.
Miere si otet. Este o combinatie eficienta care actioneaza impotriva durerii in gat. Se topeste o lingura de miere intr-o lingura de otet. Daca amestecul este prea puternic la gust, se poate dilua cu apa.
Miere de salcam. Mierea este unul din cele mai folosite remedii. Inca din cele mai vechi timpuri, mierea a fost folosita pentru a remedia diferite afectiuni. Durerea in gat este unul din simptomele care pot fi tratate foarte bine cu ajutorul mierii. Dupa cum se stie, proprietatile mierii sunt multiple: este un excelent antibiotic si antiinflamator, asadar consumul mierii, fie simpla, fie in combinatie cu alte remedii, este o modalitate sigura si sanatoasa de combatere a durerii in gat. Datorita consistentei sale, mierea de salcam este unul dintre sortimentele cel mai des folosite in cazurile de durere de gat. Noi va recomandam cu drag mierea Apidava, mierea romaneasca din inima Transilvaniei.
Propolisul. Este unul dintre cele mai puternice dezinfectante naturale. In magazinele naturiste, propolisul poate fi gasit sub mai multe forme. Extractul de propolis se poate amesteca cu apa, miere si lamaie, iar rezultatele vor fi simtite imediat.
Scortisoara. Este unul din remediile cu gust placut, mai ales daca i se adauga miere. Pulberea de scortisoara amestecata cu miere este unul dintre cele mai eficiente solutii pentru combaterea durerii in gat, dar si pentru preventia racelilor si pentru stimularea sistemului imunitar.
Fara indoiala, folosirea remediilor naturale in procesul de preventie a afectiunilor respiratorii specific sezonului rece si nu numai este una dintre cele mai eficiente modalitati de evitare a afectiunilor. (Sursa: www.theitaliantimes.it, Foto: pixabay.com)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.