Marti, 24 Mai

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Sanatate Campania STOP Anafilaxiei!

Campania STOP Anafilaxiei!

Email Imprimare

Saptamana Mondiala a Alergiei este o initiativa anuala a Organizatiei Mondiale a Alergiilor (WAO). Impreuna cu societatile nationale membre, WAO isi propune sa aduca in atentie bolile alergice si astmul, afectiuni cu prevalenta in crestere in intreaga lume, pentru a furniza ultimele informatii in vederea abordarii corecte a acestora de catre specialistii in domeniu, dar si pentru educarea publicului.
Societatea Romana de Alergologie si Imunologie Clinica (SRAIC) vine in sprijinul acestei campanii pentru a trage un semnal de alarma asupra constientizarii pericolului anafilaxiei, subiect care reprezinta tema campaniei din acest an. Anafilaxia reprezinta o reactie alergica severa care poate pune in pericol viata daca nu este recunoscuta si tratata imediat. Factorii declansatori frecventi sunt anumite alimente (arahide, peste, fructe de mare, ou si lapte), anumite medicamente (unele antibiotice si antiinflamatoare), veninul de insecte si latexul.
Simptomele anafilaxiei se produc de obicei in decurs de cateva minute de la expunerea la un alergen si se manifesta atat la copii, cat si la adulti sub forma de:
• Constrictie a cailor respiratorii, limba umflata, gat inflamat, respiratie dificila, suieratoare
• Reactii cutanate, precum urticarie si prurit (mancarime) sau piele inrosita
• Tensiune arteriala scazuta (hipotensiune)
• Puls slab si rapid
• Ameteala sau lesin
In cazul in care dumneavoastra sau cineva care va este alaturi are o reactie alergica severa, solicitati ajutor medical. Nu asteptati ca simptomele sa treaca de la sine. Daca persoana care are un soc anafilactic poarta la ea o injectie cu epinefrina, administrati-i-o imediat, ii puteti salva viata. Programati un consult la medicul specialist alergolog daca ati avut in trecut un atac alergic sever sau ati prezentat semnele si simptomele anafilaxiei si urmati sfatul acestuia!
Pentru diagnosticul corect si tratamentul adecvat este foarte importanta consultarea medicului specialist alergolog (www.sraic.eu).
Pentru informatii suplimentare despre Saptamana Mondiala a Alergiei, vizitati www.worldallergyweek.org.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.