Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Sanatate Soarele, dusman sau prieten de neinlocuit?

Soarele, dusman sau prieten de neinlocuit?

Email Imprimare

Intr-o epoca a schimbarilor, ne-am obisnuit ca totul sa tina de moda. Dupa ce, de-a lungul intregii sale istorii, omul a cautat soarele, l-a considerat marele lui prieten si protector sau l-a ridicat chiar la rang de zeu, sunt deja cateva decenii de cand i-am schimbat statutul, considerandu-l marele nostru dusman de care trebuie sa fugim si sa ne ferim cat putem. Am uitat insa ca el este sursa vietii… Una dintre actiunile sale vitale pentru noi o reprezinta producerea vitaminei D. Motivatia pentru aceasta schimbare de atitudine? Cat se poate de convingatoare. Produce cancer si favorizeaza declansarea bolilor de piele. Oare asa sa fie?

Este evident ca atunci cand stai tot timpul in casa sau in masina si dupa un an de zile in care organismul si pielea ta s-au dezobisnuit de razele soarelui, daca pleci in vacanta si vrei sa stai toata ziua in soare, te vei alege cu cele mai rele arsuri si cu o insolatie pe masura. Dar nu soarele este de vina! Ci faptul ca l-ai dat uitarii un an intreg! Sigur ca intr-o piele atat de traumatizata pot apare mutatii care sa conduca la un cancer sau la alte afectiuni. Acestea vor fi facilitate insa tocmai de faptul ca un an intreg ai uitat de soare…
In ultimii ani, s-au acumulat mereu mai multe studii care demonstreaza importanta pentru sanatatea noastra a vitaminei D, vitamina produsa de organismul nostru tocmai la expunerea la soare. Ori, printre multe alte functii vitale, aceasta joaca un rol esential in functionarea sistemului nostru imun si in metabolismul celular prevenind aparitia cancerului. Astfel, cresterea ratei de aparitie a cancerului in urma expunerii la soare nu este datorata actiunii soarelui, ci absentei lui pentru o perioada prea mare de timp. Scazand concentratia de vitamina D in sange suntem cu totul neaparati, iar brusca expunere excesiva la soare creeaza o perturbatie careia organismul, slabit si neaparat, tocmai din cauza carentei de vitamina D, nu mai poate sa-i faca fata. Aparitia cancerului, atat in urma expunerii la soare, cat si in rest, este astfel cauzata tocmai de faptul ca ne-am ascuns de el… Taranii care lucrau toata ziua la soare pe camp erau mult mai sanatosi. Faptul ca astazi 60% din populatie prezinta o usoara carenta de vitamina D, iar la 25% este vorba chiar de o carenta severa ar trebui sa ne dea de gandit.
Este adevarat ca ritmul actual de viata nici nu ne mai da ragazul sa stam suficient in natura, la soare, in aer liber. Din fericire, in ceea ce priveste vitamina D exista un remediu simplu si natural pe care il cunoastem de le eschimosi cu care natura a fost atat de zgarcita in ceea ce priveste soarele… Este vorba despre grasimea de peste sau, altfel spus, despre uleiul de peste. In cazul in care organismul nostru fiind lipsit de razele soarelui nu poate produce necesarul de vitamina D putem suplimenta aceasta carenta cu ulei de peste. Un aport zilnic minim este de 200-400 U.I., dar in multe situatii s-ar putea ca nici 1.000 U.I. sa nu fie suficiente. Oricum, nici la un aport de 10.000 U.I. pe zi nu exista nici un fel de pericol sau de efecte secundare. Evident, trebuie avut grija doar sa apelezi la un ulei de calitate care sa asigure intr-adevar aportul necesar de vitamina D. In farmaciile noastre o astfel de sursa o reprezinta produsele Lysi, atat ulei de peste la sticla (care este intr-adevar si gustos!), cat si sub forma de capsule.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.