Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Sanatate Pastura ApiLand, "painea albinelor"

Pastura ApiLand, "painea albinelor"

Email Imprimare

Pastura, numita si "painea albinelor", este un polen fermentat de catre albine in conditiile naturale ale stupului. Deoarece cantitatile care pot fi obtinute in conditii normale, printr-o recoltare corecta din stup, sunt foarte mici, in comert exista si pastura realizata prin fermentare artificiala sau recoltata mai devreme, pentru a forta productia, in conditii de fermentatie incompleta. In ambele cazuri, eficacitatea produsului este mult mai mica. Dar, cautand produsele ApiLand, poti fi sigur ca beneficiezi de o pastura de cea mai buna calitate, selectata cu grija din zonele de deal si de munte ale Transilvaniei, ferite de poluare.

In stup, pastura este produsa prin fermentarea polenului introdus de catre albine in celulele fagurelui, impreuna cu miere si cu o serie de enzime secretate de albine. In celulele bine inchise cu ceara se produce mai intai o fermentatie aeroba, care conduce la epuizarea oxigenului din celula, urmata apoi de o a doua faza de fermentatie anaeroba. In urma acestora este complet distrusa exina, invelisul extern al polenului care ingreuneaza asimilarea. In plus, polenul, in ansamblul lui, trece printr-un complicat proces de transformari biochimice si de modificari structurale care dupa trei luni de fermentatie il transforma in pastura.
In cadrul acestor procese creste concentratia de principii active, astfel ca pastura prezinta o bioactivitate cu mult mai mare decat polenul, fiind in acelasi timp mult mai usor de suportat si de digerat. O pastura de calitate nu produce in general nici un fel de alergii, nici macar in cazul celor care nu suporta polenul.
Pastura prezinta un gust dulce-acrisor si are o aciditate sporita, care o face mult mai usor asimilabila. Fata de polen are un continut mult mai mare de zaharuri simple, vitamina K, provitamina A, acid folic, vitaminele E si C, enzime si aminoacizi. Contine si un factor anti-anemic, iar valoarea nutritiva si antibiotica este de trei ori mai mare decat in cazul polenului. Trebuie evidentiat si continutul foarte ridicat de seleniu care ajuta la detoxifierea organismului.
Pastura este recomandata, in primul rand, celor care sufera de afectiuni din zona tubului digestiv, cum ar fi reglarea tranzitului intestinal, afectiuni ale colonului, constipatii cronice de diverse etiologii, enterocolite, colite de fermentatie sau de putrefactie, dar mai ales celor cu probleme hepatice, inregistrandu-se rezultate remarcabile inclusiv in cazul hepatitelor acute si cronice de tip A, B si C sau a cirozelor uscate si umede. Pastura este benefica si in cazul anemiilor, a stresului sau a reumatismului.
Daca ne raportam la medicina traditionala chineza, pastura fiind caracterizata de gustul acru, ea stimuleaza energia Qi a elementului Lemn, fiind astfel benefica pentru ficat, vezica biliara, muschi, tendoane si ochi, dar si pentru imaginatie, creativitate si in ceea ce priveste energiile de regenerare.
Dar pastura nu ne sustine doar sanatatea. Ea reprezinta si un element esential pentru frumusete, reprezentand in egala masura un factor nutritional pentru celulele pielii si o componenta importanta a mastilor cosmetice, in care este folosita in combinatie cu miere, laptisor de matca si extracte florale.
Chiar daca pastura este in momentul de fata mult mai putin cunoscuta decat celelalte produse apicole, ea prezinta efecte uimitoare de care va veti convinge imediat daca incercati un produs de calitate, precum pastura de la ApiLand.

Comentarii (1)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.