Sambata, 23 Sep

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Sanatate Coenzima Q10, utila in infertilitatea masculina

Coenzima Q10, utila in infertilitatea masculina

Email Imprimare

Suplimentul nutritiv energizant coenzima Q10, ce controleaza metabolismul energetic al tuturor celulelor, joaca un rol important in mentinerea sanatatii spermatozoizilor.

Din multiple motive, spermatozoizii la unii barbati prezinta o structura modificata, ceea ce le reduce sansele de a avea copii. Recent, s-a realizat un studiu pe un grup de barbati infertili carora li s-a administrat un supliment nutritiv cu proprietati similare vitaminelor, coenzima Q10, cu rol in metabolismul energetic celular. Rezultatele studiului au dovedit cresterea capacitatii de procreere. Explicatia este data de mecanismul de actiune al coenzimei Q10: controleaza producerea de energie celulara, este un antioxidant puternic, protejand astfel membrana celulara de reactiile nocive oxidative, inclusiv de la nivelul spermatozoizilor.
Studiul amintit, realizat de un grup de cercetatori la Spitalul Universitar din Slovenia, a dovedit, la grupul tratat cu coenzima Q10, o scadere a potentialului distructiv si scaderea numarului leucocitelor seminale, ceea ce denota sanse mari pentru o fertilizare de succes. Dupa ce au primit coenzima Q10, pacientii au avut o productie crescuta de sperma (determinata prin teste de laborator) si s-au dovedit a fi cu adevarat mai fertili comparativ cu grupul placebo. 
Au fost selectati pentru studiu 38 de barbati infertili, pacienti care aveau spermatozoizi cu ADN-ul modificat, avand oligoastenozoospermie (AOT), stare caracterizata de prezenta de spermatozoizi cu structura modificata, redusi ca numar, cu forma modificata si motilitate redusa. Acestora li s-a administrat coenzima Q10, 100 micrograme, (Bio-Quinona Q10 de la Pharma Nord Danemarca), iar grupul placebo a primit capsule inactive. Acest studiu dublu-orb, randomizat, placebo controlat incrucisat, s-a realizat pe parcursul a 3 luni.
Conform rezultatelor obtinute, cercetatorii au ajuns la concluzia ca ubiquinona, coenzima Q10, determina scaderea numarului celulelor seminale cu anomalii si a numarului spermatozoizilor ce prezinta modificari structurale anormale capabile sa produca specii de oxigen destructive (radicali liberi), astfel imbunatatind functia spermatica.
Sursa: The Effects of a Double-Blind Randomized Placebo Cross-Over Controlled Trial Using Coenzyme Q10 (Bio-Quinon Q10) Treatment on Sperm Quality and Sperm In Vitro Fertlizing Potential in Infertile Men (Branko Zorn, Irma Virant-Klun et al. – Andrology Centre, Department of Obstetrics and Gynaecology, Ljubljana and Institute of Clinical Biochemistry, University Medical Centre Ljubljana)

Informatii despre coenzima Q10
Organismul produce coenzima Q10, acest fenomen avand loc la nivelul mitocondriilor. Pana la aproximativ 20-25 de ani, productia organismului este suficienta, insa dupa aceea totul se schimba. Diferenta nu se simte de la o zi la alta, insa in jurul varstei de 30 sau 40 de ani, devine evident ca nu mai avem aceeasi energie ca la inceput. Din punct de vedere fiziologic, acesta este momentul in care este indicata suplimentarea cu coenzima Q10.
Cresterea ingestiei de coenzima Q10 nu afecteaza productia proprie a organismului. Studii efectuate pe voluntari care au folosit suplimente cu coenzima Q10 pe perioade lungi de timp au aratat ca, dupa incetarea administrarii de suplimente, nivelul coenzimei Q10 revine la valorile de dinaintea suplimentarii.
Bio-Quinona Q10 ofera 30 mg de Q10 in fiecare capsula. Produsul are la baza o formula unica in care coenzima Q10 este amestecata cu ulei vegetal si incapsulata, fapt ce ii confera o biodisponibilitate maxima. Pharma Nord este unul din producatorii europeni de elita in domeniul medicinei preventive si al suplimentelor nutritive. Produsele sale sunt comercializate in peste 45 de tari din intreaga lume.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.