Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Sanatate Esmya, o veste buna pentru milioane de femei

Esmya, o veste buna pentru milioane de femei

Email Imprimare

Fibromul uterin, o problema serioasa pentru 40% dintre femei, reprezentand o tumoare benigna care se dezvolta in peretii uterini ca urmare a unui dezechilibru hormonal, afecteaza grav calitatea vietii, conducand la sangerari pronuntate, dureri abdominale si de spate, anemie, presiune abdominala si la nivelul vezicii urinare, incontinenta urinara, dilatarea abdomenului si - nu in ultimul rand - la complicatii in timpul sarcinii si chiar la infertilitate. Acum exista insa un nou tratament, propus de compania Gedeon Richter, Esmya, disponibil si in Romania.

Noul tratament actioneaza simultan la trei nivele.
In primul rand, la nivelul hipofizei, numita si glanda pituitara, situata in partea inferioara a hipotalamusului si care controleaza producerea hormonilor sexuali naturali, estrogen si progesteron, al caror dezechilibru sta la baza aparitiei si dezvoltarii fibromului.
In al doilea rand, actioneaza la nivelul endometrului, a mucoasei ce captuseste fata interna a uterului, la nivelul caruia se dezvolta fibromul, reducand rapid sangerarea.
Si, in fine, actioneaza direct asupra fibromului, inducand apoptoza si inhiband proliferarea celulara, reusind astfel sa conduca la o reducere pronuntata a acestuia.
Prin administrarea orala a unei singure pastile pe zi se obtine rapid, la nivel de cateva zile, oprirea sangerarii masive, apoi, dupa cateva saptamani, o reducere de pana la 50% a dimensiunii fibromului, rezultatul constand in dobandirea unei calitati a vietii corespunzatoare unei femei sanatoase. Efectele secundare sunt reduse si dispar rapid dupa intreruperea tratamentului, care nu trebuie sa depaseasca trei luni, trebuind sa fie inceput in prima saptamana a ciclului.
Eficacitatea tratamentului cu noul medicament Esmya a fost testata printr-un  studiu amplu ce a cuprins 5.000 de femei, demonstrandu-se in acelasi timp absenta unor efecte secundare relevante.
Esmya reprezinta o solutie preoperatorie excelenta, aplicabila cazurilor aflate intr-un stadiu moderat sau sever. Este important de subliniat ca nu afecteaza cu nimic capacitatile reproductive, spre deosebire de embolizare, in cazul careia exista riscul ca in timp sa fie afectate ovarele si, in consecinta, sa se ajunga la infertilitate. Pentru a alege tratamentul adecvat trebuie obligatoriu sa discutati cu medicul dumneavoastra ginecolog si sa vedeti impreuna toate variantele de tratament si sa le cumpaniti cu atentie si in functie de faptul daca va doriti sau nu copii in viitor.
Esmya a fost autorizata la nivel european la 23 februarie 2012 si reprezinta primul medicament, aplicabil in cazul fibromului in stadiu moderat sau sever, din clasa SPRM, Selective Progesterone Receptor Modulator, care blocheaza in mod reversibil receptorii de progesteron, simultan la nivelul uterului si a colului uterin, a ovarelor si hipotalamusului.
Este un imens pas inainte pentru un numar impresionant de femei a caror viata este afectata de aceste neplacute simptome si care acum, cu un tratament simplu si nepericulos, bazat pe administrarea orala a unei singure pastile pe zi, vor putea sa regaseasca adevarata calitate a vietii. In acelasi timp, cele care isi doresc un copil vor putea in viitor sa duca cu bine si fara probleme o sarcina. Mai multe informatii pe www.esmya.com.
(Foto: imidoresccopii.ro)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.