Marti, 16 Aug

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Sanatate Avortul spontan, un pericol real

Avortul spontan, un pericol real

Email Imprimare

Trebuie stiut faptul ca avortul spontan poate reprezenta un pericol real daca nu ne prezentam imediat la medicul specialist. Iar avortul spontan are o frecventa foarte mare de aparitie, acesta afectand 15-25% din totalul sarcinilor diagnosticate clinic, 80% dintre acestea aparand in primele 14 saptamani. Daca in cazul femeilor de pana la 35 de ani procentul este de aproximativ 15%, acesta creste rapid cu varsta, astfel ca pentru 35-45 de ani se inregistreaza un procent de 20-35%, pentru a depasi 50% in cazul celor cu peste 45 de ani. De asemenea, mai trebuie stiut ca in cazul celor care au avut deja un avort spontan riscul de a aparea inca unul este deja putin mai mare, cu o medie de 25%.

Doamna doctor Ruxandra Dumitrescu de la Clinica de fertilizare in vitro Fertilia atrage atentia asupra riscurilor la care se supune o femeie care nu se prezinta imediat la medicul specialist. Simptomele cele mai frecvente care induc riscul aparitiei unui avort spontan sunt durerile de spate, slabe sau puternice, deseori mai puternice decat crampele menstruale, contractii dureroase ce se succed la 5-20 de minute, aparitia unui mucus alb-roz, scurgeri de cheaguri sau sangerari brune sau de un rosu aprins, febra, scaderea in greutate sau disparitii bruste ale semnelor specifice sarcinii.
Aceste simptome indica riscul aparitiei unui avort spontan, dar de multe ori ele sunt pasagere, sarcina continuandu-si cursul normal. Exista si cazuri de avort fals, si de avort incomplet, care pot avea consecinte grave daca nu ne prezentam la doctor, caci in acest caz embrionul sau "produsele conceptiei" nu au fost eliminate complet din uter, putand conduce la infectii grave in absenta unei medicatii adecvate si, in unele cazuri, chiar la un chiuretaj. Interventia medicului urmareste prevenirea hemoragiilor si a infectiilor.
In multe cazuri, avortul spontan nu poate fi insa evitat, caci, de cele mai multe ori, cauza avortului spontan aparut in primele saptamani il reprezinta anomaliile cromozomiale. Consultul medicului este insa esential si in cazul in care nu avem de-a face cu un avort spontan, fiind doar alarme false, pentru a asigura conditiile optime de dezvoltare a sarcinii si de eliminare a simptomelor in cauza. Iar in cazul in care s-a consumat un avort spontan, medicul poate stabili masurile necesare pentru o corecta recuperare dupa avort si a asigura maximizarea sanselor de realizare ulterioara a unei sarcini perfecte. (Foto: women.webmd.com)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.