Marti, 23 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Sanatate Daca vrei sa ai un copil, pastreaza-ti increderea si vei reusi!

Daca vrei sa ai un copil, pastreaza-ti increderea si vei reusi!

Email Imprimare

Multe femei isi doresc sa ramana insarcinate, dar uneori acest lucru nu este posibil. Spre diferenta de cazurile in care cauza este una medicala, uneori pur si simplu copilul nu vrea sa vina, iar medicii dau neputinciosi din umeri, neputandu-si explica fenomenul.
Acesta este si cazul doamnei Ramona Oprea din Bucuresti, in varsta de 34 de ani. La 25 de ani, in anul 2005, a avut un chist ovarian. A ajuns la Urgente, unde a fost operata pe loc. Timp de un an dupa aceea a trebuit sa evite o posibila sarcina.

Insa dupa trecerea intervalului respectiv, si-a dorit foarte mult sa ramana insarcinata. Timp de 8 ani, ea si sotul sau au incercat incontinuu sa aiba copii, facand apel si la o multitudine de tratamente, inclusiv la fertilizari artificiale. Nici un rezultat. Ramona a facut si o laparoscopie, ca sa vada exact care este cauza infertilitatii, insa nici aceasta procedura nu a adus nimic nou. Pur si simplu, fenomenul era inexplicabil, medicii care au consultat-o in toti acesti 8 ani nu au putut pune un diagnostic. Nu exista nimic grav care sa impiedice fertilizarea, si totusi ea nu se intampla.
Ramona Oprea nu si-a pierdut insa increderea. In vara anului 2013, a mers in pelerinaj pe la mai multe manastiri din tara, impreuna cu sotul ei, considerand ca venirea pe lume a unui copil este un lucru care tine si de Dumnezeu, de vointa Lui. Poate ca acest pelerinaj i-a indreptat pasii, un pic mai tarziu, catre Clinica de ferilizare in vitro Fertilia. In noiembrie, Ramona a fost la doamna doctor Ruxandra Dumitrescu, care, analizandu-i istoricul si analizele, a inscris-o pentru o fertilizare in vitro (FIV).
In luna decembrie a si inceput procedura embriotransferului, iar la sfarsitul lunii decembrie a ramas deja insarcinata. A nascut peste 7 luni, prematur, doua fetite sanatoase. La nastere, una avea 2,120 kg, iar cealalta 2 kg, iar astazi, la varsta de 2 luni, au deja 4 kg, ceea ce inseamna ca le merge foarte bine.
In Romania, costurile pentru o fertilizare in vitro sunt mari - Raluca a fost nevoita sa faca un imprumut pentru asta. Insa nu regreta nici o clipa! Nimic nu se compara cu a-ti tine in brate copilul sau, cum e cazul ei, copiii!
Ramona Oprea ne-a spus: Sunt fericita acum! Eu cred ca unele lucruri tin de Dumnezeu. Important e sa nu-ti pierzi rabdarea, sa incerci mereu, sa faci tot posibilul pentru a ramane insarcinata, daca asta iti doresti. Sa ai incredere pana la capat. Sa nu devii obsedat de asta, dar nici sa te descurajezi. Si vei obtine rezultatul dorit! Ea considera ca a avut mare noroc (poate ca nu e insa vorba de noroc!) sa o intalneasca pe doamna doctor Ruxandra Dumitrescu, care a incurajat-o si a sustinut-o. (Foto: Arhiva personala)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.