Marti, 16 Aug

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Sanatate Embolizarea fibromului uterin si fertilitatea

Embolizarea fibromului uterin si fertilitatea

Email Imprimare

Embolizarea fibromului uterin este contraindicata pentru prezervarea fertilitatii. Aceasta este concluzia unui eminent specialist in fertilitate, doctorul Randy S. Morris M.D., specializat in infertilitate si medicina reproductiva din 1992, profesor asociat la University of Illinois School of Medicine, premiat de Society for Gynecologic Investigation si de Pacific Coast Fertility Society, membru in American Society for Reproductive Medicine, Society for Reproductive Endocrinology and Infertility, Society for Assisted reproductive Technologies si Society of Laparoendoscopic Surgeons.

Domnia sa subliniaza faptul ca o femeie din patru care au efectuat o embolizare de fibrom uterin a ajuns in urmatorii ani la histerectomie. De asemenea, atrage atentia asupra bogatei literaturi de specialitate recenzate de FDA, Food and Drug Administration, care semnaleaza numeroase cazuri in care embolizarea a afectat grav intregul uter, inclusiv ovarele a caror functionalitate s-a degradat rapid in urma embolizarii. Astfel, ansamblul consecintelor produse de embolizare s-a concretizat intr-o afectare severa a fertilitatii.
Dr. Randy Morris atrage atentia si asupra mai multor studii intreprinse pana in prezent, care semnaleaza o incidenta crescuta a complicatiilor in cazul unei sarcini aparute ulterior embolizarii unui fibrom. Astfel, domnia sa insista asupra faptului ca femeile care isi doresc un copil nu ar trebui sa apeleze la procedura de embolizare a fibromului uterin.
Este de altfel si concluzia la care a ajuns doamna doctor Ruxandra Dumitrescu, de la Clinica de fertilizare in vitro Fertilia, care subliniaza riscul pe care il reprezinta embolizarea fibromului uterin pentru orice femeie care isi doreste un copil. Si aceasta atat din punctul de vedere al sanselor de a ramane insarcinata, cat si din punctul de vedere al posibilitatii de a duce o sarcina la bun sfarsit. Doamna doctor Ruxandra Dumitrescu recomanda, in acelasi timp, ca alternativa, folosirea unui nou medicament, Esmya, primul din clasa SPRM, Selective Progesterone Receptor Modulator, care blocheaza in mod reversibil receptorii de progesteron simultan la nivelul uterului si al colului uterin, al ovarelor si hipotalamusului, Esmya neafectand nici fertilitatea si nici capacitatea de a duce cu bine o viitoare sarcina. (Foto: women.webmd.com)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.